Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter

Gör en krämig kornotto på korngryn, vin, buljong och riven ost. Kornen ger lite mer tuggmotstånd än risottoris. Med fryst svampmix får du fem sorters svampar utan att behöva varken plocka eller rensa själv. Toppa med nötter och gröna bönor.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kornotto med svamp, gröna bönor och nötter

Ingredienser

4 portioner
7 dl kornotto (se länk till grundreceptet i beredningen)
500 g fryst, tinad svampmix
2 msk smör
150 g haricots verts (bönor)
salt
svartpeppar
1/2 dl finhackad persilja

Till servering

1/2 dl rostade, hackade hasselnötter
riven Västerbottensost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2120 KJ / 507 kCal
Fett35 g
Salt1.55 g
Kolhydrater19 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Svamprisotto med Västerbottensost
    Betyg 2.9 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smördegspaj med svamp och kyckling
    Betyg 4.3 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad