Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Dragongriljerad julskinka

Griljerad skinka är ett måste på julbordet. Den salta skinkan får fint sällskap av söta fikon, stark senap och torkad dragon. Ytterst strör vi över lite panko för gott fras. Går även bra att göra på rimmat kalkonbröst.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liten skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C, över- värme/grill. 
  2. Blötlägg fikonen 1 timme i kallt vatten. Häll av och låt rinna av väl. Skär i mindre bitar. Mixa fikon, äggula, senap och dragon. 
  3. Skär bort svålen och torka av skinkan väl med hushållspapper. Lägg skinkan i en ugnsform. 
  4. Pudra över majsstärkelsen. Bred på griljeringen och strö över pankon. Ställ in mitt i ugnen 10–15 minuter.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut panko och välj istället glutenfritt ströbröd eller krossad glutenfri cornflakes.

Näringsvärdet är beräknat på en liten skinka.

Ingredienser

Portioner: 1 liten skinka
  • 6 torkade fikon
  • 1 äggula
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 kg kokt, rimmad skinka eller kalkonbröst
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 6671 kJ / 1615 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer