Minipizzor med parmaskinka och oliver

Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Minipizzor med parmaskinka och oliver

De här bedårande minipizzorna är idealiska att ha på buffén eller som ett matigt tilltugg på mingelfesten. Den smidiga degen toppas med tomatsås, mozzarella, parmaskinka och oliver. Utsökt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Minipizzor med parmaskinka och oliver

Ingredienser

8 portioner
1/2   paket jäst (à 50 g)
2 dl  ljummer vatten (37°C)
2 msk  olivolja
1 krm  salt
4 4/5 dl  vetemjöl

Topping

1   mozzarella (à 125 g)
1 dl  tomatsås av pastatyp
1 dl  riven parmesan
120 g  lufttorkad skinka (t ex parma)
20   svarta oliver
1   kruka basilika
salt och svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pizzabottnar.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellaosten med laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellaosten med tofu.

Gör så här

Tips

Pizzorna passar bra att servera på buffébordet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizzasnurra med skinka och tomat
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Omelettpizza
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza Ciabatta
Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tortillapizza med skinkost
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minipizzor
Betyg 3.6 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga