Minipizzor med parmaskinka och oliver
![Minipizzor med parmaskinka och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19293/cf_259/minipizzor_med_parmaskinka_och_oliver.jpg)
De här bedårande minipizzorna är idealiska att ha på buffén eller som ett matigt tilltugg på mingelfesten. Den smidiga degen toppas med tomatsås, mozzarella, parmaskinka och oliver. Utsökt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
![Minipizzor med parmaskinka och oliver](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_19293/cf_259/minipizzor_med_parmaskinka_och_oliver.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1/2 paket jäst (à 50 g)
2 dl ljummer vatten (37°C)
2 msk olivolja
1 krm salt
4 4/5 dl vetemjöl
Topping
1 mozzarella (à 125 g)
1 dl tomatsås av pastatyp
1 dl riven parmesan
120 g lufttorkad skinka (t ex parma)
20 svarta oliver
1 kruka basilika
salt och svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pizzabottnar.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellaosten med laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellaosten med tofu.
Gör så här
Tips
Pizzorna passar bra att servera på buffébordet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer