Minipizzor med parmaskinka och oliver
De här bedårande minipizzorna är idealiska att ha på buffén eller som ett matigt tilltugg på mingelfesten. Den smidiga degen toppas med tomatsås, mozzarella, parmaskinka och oliver. Utsökt!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010
Ingredienser
8 portioner
1/2 paket jäst (à 50 g)
2 dl ljummer vatten (37°C)
2 msk olivolja
1 krm salt
4 4/5 dl vetemjöl
Topping
1 mozzarella (à 125 g)
1 dl tomatsås av pastatyp
1 dl riven parmesan
120 g lufttorkad skinka (t ex parma)
20 svarta oliver
1 kruka basilika
salt och svartpeppar
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pizzabottnar.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellaosten med laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellaosten med tofu.
Gör så här
Tips
Pizzorna passar bra att servera på buffébordet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer