Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Minipizzor med parmaskinka och oliver

De här bedårande minipizzorna är idealiska att ha på buffén eller som ett matigt tilltugg på mingelfesten. Den smidiga degen toppas med tomatsås, mozzarella, parmaskinka och oliver. Utsökt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet. Rör runt så att jästen löses upp. Tillsätt olivolja och salt. Tillsätt mjölet och knåda ca 5 minuter till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Skär degen i 20 bitar (för 8 port). Kavla ut till små pizzor, 6-7 cm i diameter, och lägg på bakpappersklädda plåtar.
  4. Topping: Skär mozzarellan i mindre bitar. Bre lite tomatsås på varje pizza. Fördela osten över. Grädda mitt i ugnen 8-12 minuter.
  5. Toppa pizzorna med oliver, lufttorkad skinka, basilika och peppar. Servera dem varma, ljumma eller kalla.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria pizzabottnar.
Gör laktosfri: ersätt mozzarellaosten med laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt mozzarellaosten med tofu.

Tips

Pizzorna passar bra att servera på buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 2 dl ljummer vatten (37°C)
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 4,8 dl vetemjöl
Topping
  • 1 mozzarella (à 125 g)
  • 1 dl tomatsås av pastatyp
  • 1 dl riven parmesanost
  • 120 g lufttorkad skinka (t ex parma)
  • 20 svarta oliver
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare