Kornbollar med tomatsås

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kornbollar med tomatsås

Svensk tolkning av italienska arancini – friterade risbollar. Utsidan steks frasig i det asiatiska ströbrödet panko och insidan består av en ljuvligt krämig kornotto. Servera kornbollarna med lufttorkad skinka och färdig tomatsås med basilika.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Kornbollar med tomatsås

Ingredienser

4 portioner
4 dl kornotto (se länk till grundrecept under beredningen)
1/2 msk finrivet citronskal
1 tsk chiliflakes
1/2 dl hackad persilja
salt
peppar
2 ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
rapsolja
1 förp färdig tomatsås med basilika (à 390 g)

Till servering

lufttorkad skinka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 462 kCal
Fett28 g
Salt5.38 g
Kolhydrater28 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Tortillapizza med skinkost
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Chorizo bake med pankokrisp
    Betyg 4.4 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Capricciosa-crêpes
    Betyg 3.6 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizzasnurra med skinka och tomat
    Betyg 3.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad