Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Capricciosa-crêpes

Matigare pannkakor får du här i dessa capricciosa-crêpes som görs på vanlig pannkakssmet. Pannkakorna fyller du med en trevlig blandning av skinka, ost och tomatsås tillsammans med några champinjoner innan gratinering.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Stek 8 pannkakor (för 4 port) från Grundrecept på plättar och pannkakor.
  3. Strimla skinkan. Fördela skinkan, 3/4 av osten och tomatsåsen på pannkakorna, se bilderna ovan. Rulla ihop till rullar. Lägg dem på en ugnsplåt (ett tips är klä den med aluminiumfolie och olja lätt).
  4. Pensla varje rulle tunt med tomatsås. Strö över resterande ost och gratinera dem i ugnen i ca 5 minuter.
  5. Skiva champinjonerna tunt och stek dem hastigt i en het panna med lite olja. Salta och peppra.
  6. Lägg upp crêpesen på tallrikar. Skeda över champinjonerna. Strö över oregano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 sats pannkakor (se länk till receptet under steg 2)
  • 200 g rökt skinka
  • 200 g riven ost
  • ca 2 dl burk tomatsås
  • 150 g champinjoner
  • salt
  • peppar
  • olja till stekning
  • 2 msk hackad oregano
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer