UNDER 15 MIN | Enkel

Tortillapizza med skinkost

Den här snabba pizzan gör du på tortillabröd, din favorit bland smaksatta mjukostar och sånt du redan har hemma i kylen. I det här fallet blev det bladspenat, rökt skinka och körsbärstomater. Det här är den ultimata restrensaren!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Lägg ut tortillabröden på en bakplåtspapperkäldd plåt och bred på tomatsås på bröden.
  3. Spritsa mjukosten i cirklar och toppa med bladspenat, skinka och tomater.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i mjukosten.
Fri från laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora tortillabröd
  • 8 msk färdig tomatsås
  • 1/2 förp mjukost med skinksmak (à 275 g)
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • 6 skivor rökt skinka (strimlat)
  • 12 - 16 körsbärstomater

Näringsvärde
Per portion

Energi 1135 kJ / 271 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept