Korma med blomkål, kikärter och paneer
Här gör du en god och lättlagad vegogryta med massor av indiska smaker. Blomkålen och kikärtorna bildar basen i grytan som kryddas med färdig kormasås. Den milda paneerosten steks i olja och matchar den indiska kryddningen fint. Servera gärna korman med ris.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
1 förp korma cooking sauce (à 350 g)
2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
salt
svartpeppar
1 kruka mynta
65 g babyspenat
1 förp paneer ost (à 225 g)
Till servering
basmatiris
rostade sojabönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3194 KJ / 760 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater81 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rätten är god, men kräver modifikation! Rätt så mkt blomkål och kikärtor för den Lilla mängden sås vilket gör den lite smaklös. Mitt tips är om du väljer behålla såsen , halvera kikärtor och blomkål , el köp 2 såser. Annars: Häll på vatten, eller kokosgrädde, krydda med curry paste, tomatpuré, koriander ( förstår inte varför man ska använda mynta då koriander är en vanligt förkommande ingrediens i korma). Salta peppra.
Monika
2021-03-08I beskrivningen står det "Rör ner kormasåsen och grönsaksbuljongen". Grönsaksbuljongen finns inte i ingredienser och blir då svårt att veta mängd.
Camilla
2020-02-18Hej Camilla! Vi ber om ursäkt att grönsaksbuljongen hade fallit bort. Det ska vara 2 dl och vi har uppdaterat receptet med det. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-19