UNDER 45 MIN | Medel

Korma med blomkål, kikärter och paneer

Här gör du en god och lättlagad vegogryta med massor av indiska smaker. Blomkålen och kikärtorna bildar basen i grytan som kryddas med färdig kormasås. Den milda paneerosten steks i olja och matchar den indiska kryddningen fint. Servera gärna korman med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök. Skiva löken och riv vitlökarna.
  2. Stek lök och vitlök sakta i 2 msk olja (för 4 port) i en gryta tills den börjar få färg.
  3. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Tillsätt blomkålen i grytan.
  4. Rör ner kormasåsen och grönsaksbuljongen i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter under lock.
  5. Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  6. Tillsätt kikärterna i grytan. Koka upp och smaksätt med salt och peppar.
  7. Plocka myntabladen. Vänd ner myntan och spenaten i grytan.
  8. Skiva och stek osten i resterande oljan i en stekpanna tills den får fin färg.
  9. Servera grytan med stekt ost, ris och toppa med rostade sojabönor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen och buljongen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Grytan går bra att frysa.
Svenskt durumvete är ett mer klimatsmart tillbehör än ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olja
  • 1 blomkålshuvud (à ca 800 g)
  • 1 förp korma cooking sauce (à 350 g)
  • 2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kruka mynta
  • 65 g babyspenat
  • 1 förp paneer ost (à 225 g)
Till servering
  • basmatiris
  • rostade sojabönor

Näringsvärde
Per portion

Energi 3194 kJ / 760 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept