Korma med blomkål, kikärter och paneer

1
1
Korma med blomkål, kikärter och paneer

Här gör du en god och lättlagad vegogryta med massor av indiska smaker. Blomkålen och kikärtorna bildar basen i grytan som kryddas med färdig kormasås. Den milda paneerosten steks i olja och matchar den indiska kryddningen fint. Servera gärna korman med ris.

Skriv ut
Korma med blomkål, kikärter och paneer

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
3 msk
olja
1
blomkålshuvud (à ca 800 g)
1
förp korma cooking sauce (à 350 g)
2 dl
grönsaksbuljong (fond eller tärning och vatten)
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
-
salt
-
svartpeppar
1
kruka mynta
65 g
babyspenat
1
förp paneer ost (à 225 g)

Till servering

basmatiris
rostade sojabönor

För alla

Kontrollera noga innehållet i såsen och buljongen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Grytan går bra att frysa.
Svenskt durumvete är ett mer klimatsmart tillbehör än ris.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Camilla

2/18/2020

I beskrivningen står det "Rör ner kormasåsen och grönsaksbuljongen". Grönsaksbuljongen finns inte i ingredienser och blir då svårt att veta mängd.

Redaktionen ICAse

2/19/2020

Hej Camilla! Vi ber om ursäkt att grönsaksbuljongen hade fallit bort. Det ska vara 2 dl och vi har uppdaterat receptet med det. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 3194 KJ / 760 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 81 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept