Köttfärs korma
Det här är en spännande variant på den klassiska köttfärssåsen. Smaksatt med korma, en indisk currykrydda, får den en unik men spännande smak. Servera köttfärsfräset med ris, couscous eller bulgur.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 förp korma cooking sauce (à 350 g)
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2269 KJ / 543 kCal
Fett19 g
Kolhydrater58.8 g
Protein32.6 g
Kommentarer
Familjen gillar indiskt och thailändskt så det här föll i smaken! Har aldrig provat kormasåsen innan men kommer att använda den igen. Förstod inte riktigt varför tomater skulle vara med, morotsslantar eller paprika kan nog passa bra istället, om man vill.
Anna
2012-03-13Gott och lättlagat recept, fick detta med Ica matkasse Billiga veckan och tycker att detta är ett perfekt vardagsrecept. Supergott dagen efter som lunch även om man blandat i tomaterna kvällen innan. Ganska stora portioner, så vi gjorde 5 mindre portioner av detta. KANON att allt är kaloriberäknat!
Åsa
2012-01-12Gott lättlagat och lämpligt starkt kan lagas dagen före bara tillsätta tomaterna när det ska ätas
Ann-cathrin
2012-01-12