Köttfärs korma

9
6
Köttfärs korma

Det här är en spännande variant på den klassiska köttfärssåsen. Smaksatt med korma, en indisk currykrydda, får den en unik men spännande smak. Servera köttfärsfräset med ris, couscous eller bulgur.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Köttfärs korma

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 rödlök
500 g nötfärs
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 förp korma cooking sauce (à 350 g)
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
250 g körsbärstomater

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kormasåsen och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i kormasåsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Anna

2012-03-13

Familjen gillar indiskt och thailändskt så det här föll i smaken! Har aldrig provat kormasåsen innan men kommer att använda den igen. Förstod inte riktigt varför tomater skulle vara med, morotsslantar eller paprika kan nog passa bra istället, om man vill.

Åsa

2012-01-12

Gott och lättlagat recept, fick detta med Ica matkasse Billiga veckan och tycker att detta är ett perfekt vardagsrecept. Supergott dagen efter som lunch även om man blandat i tomaterna kvällen innan. Ganska stora portioner, så vi gjorde 5 mindre portioner av detta. KANON att allt är kaloriberäknat!

Ann-cathrin

2012-01-12

Gott lättlagat och lämpligt starkt kan lagas dagen före bara tillsätta tomaterna när det ska ätas

Näringsvärde per portion

Energi 2269 KJ / 543 kCal
Fett 19 g
Kolhydrater 58.8 g
Protein 32.6 g
Läs mer om näringsvärden