Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttfärs korma

Det här är en spännande variant på den klassiska köttfärssåsen. Smaksatt med korma, en indisk currykrydda, får den en unik men spännande smak. Servera köttfärsfräset med ris, couscous eller bulgur.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Stek dem med färsen i matfettet. Krydda med salt och peppar. Rör i kormasåsen och buljongtärningen eller fonden och låt det koka några minuter.
  3. Skär tomaterna i halvor och vänd ned i såsen innan servering.
  4. Servera med ris eller annat gryn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kormasåsen och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Kontrollera innehållet i kormasåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 rödlök
  • 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förp korma cookingsauce (à 350 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 250 g körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2269 kJ / 543 kCal