Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korma med gurka och majs

Bjud på indiskt ikväll! Den stekta skinkan blandas med en mild och gräddig currysås med smaker från norra Indien. Servera grytan tillsammans med ris, krispiga gurkbitar och söta majskorn. Ställ gärna fram riven ingefära om någon vill ha lite extra sting!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek skinkan i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Sänk värmen och häll över såsen och låt det bli varmt.
  3. Skär gurkan i tärningar och häll av majsen.
  4. Servera grytan med ris, gurka och majs.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera rätten med ris eller glutenfria nudlar.
Gör äggfri: om nudlar används, se till att de är äggfria.

Tips

Riv gärna i lite ingefära och servera vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller nudlar
  • ca 550 g strimlad färsk skinka
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • 350 g korma cookingsauce
  • 1/2 gurka
  • 150 g majskorn
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2794 kJ / 661 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept