Korma med gurka och majs
Bjud på indiskt ikväll! Den stekta skinkan blandas med en mild och gräddig currysås med smaker från norra Indien. Servera grytan tillsammans med ris, krispiga gurkbitar och söta majskorn. Ställ gärna fram riven ingefära om någon vill ha lite extra sting!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller nudlar
ca 550 g strimlad färsk skinka
2 tsk olja
salt
peppar
350 g korma cooking sauce
1/2 gurka
150 g majskorn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2794 KJ / 661 kCal
Fett27 g
Salt3.56 g
Kolhydrater69 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Passade barnet i vår familj. Bytte riset mot nudlar och tog sesamolja i riset för lite extra smak.
Solveig
2018-02-04Gott men starkt! Inget för barn, överhuvudtaget . Gjorde egen panna till barna utblandat med créme fraiche . Blev bättre.
Johanna
2018-01-22