Korma med gurka och majs

7
2
Korma med gurka och majs

Bjud på indiskt ikväll! Den stekta skinkan blandas med en mild och gräddig currysås med smaker från norra Indien. Servera grytan tillsammans med ris, krispiga gurkbitar och söta majskorn. Ställ gärna fram riven ingefära om någon vill ha lite extra sting!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2018

Korma med gurka och majs

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller nudlar
ca 550 g
strimlad färsk skinka
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
350 g
korma cooking sauce
1/2
gurka
150 g
majskorn

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera rätten med ris eller glutenfria nudlar.
Gör äggfri: om nudlar används, se till att de är äggfria.

Gör så här

Tips

Riv gärna i lite ingefära och servera vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Solveig

2018-02-04

Gott! Passade barnet i vår familj. Bytte riset mot nudlar och tog sesamolja i riset för lite extra smak.

Johanna

2018-01-22

Gott men starkt! Inget för barn, överhuvudtaget . Gjorde egen panna till barna utblandat med créme fraiche . Blev bättre.

Näringsvärde per portion

Energi 2794 KJ / 661 kCal
Fett 27 g
Salt 3.56 g
Kolhydrater 69 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept