UNDER 30 MIN | Medel

Kyckling korma med picklad blomkål

Färdig kormasås och kyckling i grytan gör att du snabbt känner hur Indiens härliga kryddor sveper in i köket. Smakerna i indisk kyckling korma möter fint den sötsyrliga picklade blomkålen. Servera med basmatiris och mangochutney samt den fräscha myntan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklad blomkål: Koka upp ättika, socker, salt, vatten och stjärnanis i en kastrull.
  2. Ansa och skär blomkålen i små buketter.  
  3. Lägg blomkålen i lagen och koka upp igen. Ta från värmen och låt blomkålen svalna något.
  4. Plocka och skär myntan grovt. Vänd försiktigt ner den i den svala lagen med blomkålen. 
  5. Kyckling korma: Skala och skiva lökarna. 
  6. Bryn lök och kyckling i oljan i en stor stekpanna. Häll på kormasås och vatten och sjud i ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner spenaten. 
  7. Till servering: Servera kycklinggrytan med blomkålspickles, basmatiris, naanbröd och mango chutney.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt naanbröd mot glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Picklad blomkål
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • 1/2 blomkålshuvud (à ca 300 g)
  • 1 kruka mynta
Kyckling korma
  • 2 gula lökar
  • 550 g minutbitar kyckling
  • 2 msk olja
  • 350 g korma cookinsauce
  • 1/2 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 65 g babyspenat
Till servering
  • basmatiris
  • naanbröd
  • mango chutney