Chicken korma med ris

29
3
Chicken korma med ris

Med en färdig currybas så kan du få en riktigt kryddig och mustig indisk chicken korma på ett kick. Stek kycklingfärsen i olja och häll över kormasåsen och låt sjuda. Servera med kokt ris och gurka. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019

Chicken korma med ris

Ingredienser

4 portioner
500 g
kycklingfärs
350 g
korma cooking sauce
1
gurka

Att ha hemma

4
port ris eller annat gryn
1 msk
olja
1/2 dl
vatten

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korma cookingsåsen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Tips

Strö gärna över lite rostade solroskärnor.

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Freja

2020-10-25

Originalsåsen smakar nästan ingenting. Massa kryddor och tillsatser gjorde det godare!

Isabel

2020-10-09

Den färdiga såsen är alldeles för söt och smaklös. Jag var tvungen att både salta och ha i extra chili. Då blev den bättre.

Sofia

2019-09-25

Jättegott! La till lite matlagningsgrädde gör såsigheten och halva körsbärstomater för syns skull.

Näringsvärde per portion

Energi 2281 KJ / 539 kCal
Fett 19 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept