Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Chicken korma med ris

Med en färdig currybas så kan du få en riktigt kryddig och mustig indisk Chicken Korma på ett kick. Stek kycklingfärsen i olja och häll över kormasåsen och låt sjuda. Servera med kokt ris och gurka. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna och häll på sås och vatten. Låt sjuda ca 7 minuter. 
  3. Skär gurkan i stavar.
  4. Servera färssåsen med ris och gurka.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korma cookingsåsen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Tips

Strö gärna över lite rostade solroskärnor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfärs
  • 350 g korma cookingsauce
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2281 kJ / 539 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer