Chicken korma med ris
Med en färdig korma grytbas så kan du få en riktigt kryddig och mustig indisk chicken korma på ett kick. Stek kycklingfärsen i olja och häll över kormasåsen och låt sjuda. Servera med kokt ris och gurka. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g kycklingfärs
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 förp korma cooking sauce (à 480 g)
1/2 dl vatten
250 g snackgurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2906 KJ / 696 kCal
Fett35 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod och perfekt mat att ha med sig i matlådan! Helt klart en sån maträtt som jag aldrig tröttnar på. Dessutom omöjlig att misslyckas med! Tips är att ha ugnsrostad broccoli till, blir mycket gott ihop! Kör även i lite créme fraîche i såsen.
Rebecka
2022-11-30Kryddade på rejält och det blev super. Vill man ha det lite matigare så passar kikärter perfekt!
Danielle
2022-10-11Originalsåsen smakar nästan ingenting. Massa kryddor och tillsatser gjorde det godare!
Freja
2020-10-25