UNDER 60 MIN | Medel

Indisk grönsaksgryta i Kormasås

Har du en vegetarian i sällskapet som du ska bjuda på middag är den här indiska grytan optimal att servera. Spänstiga grönsaker sveps in i en smakrik kormasås. Servera den färgsprakande rätten med naanbröd och alla gäster kommer att bli belåtna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, potatis och morötter. Grovhacka löken, skär potatis och morötter i tunna skivor. Ansa och skölj blomkål och dela den i små buketter.
  2. Fräs lök, potatis och morötter i olja i en låg vid panna ca 10 minuter.
  3. Vänd ner blomkål, kormasås och avrunna kikärter. Låt det koka under lock ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Späd ev. med vatten om det blir för tjockt. Smaksätt med rivet limeskal - saft, salt och peppar.
  4. Servera grönsakspannan med tomater och naanbröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kormasåsen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjökproteinfritt bröd.

Näringsberäkningen är inkl. bröd och tomat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 5 potatis
  • 2 morötter
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 msk olja
  • 1 burk korma cooking sauce (à 500 g)
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1 lime
  • salt och peppar
  • tomater
  • ev naanbröd

Näringsvärde
Per portion

Energi 2264 kJ / 543 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept