Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
Ett matigt recept på kokt rimmad fläsklägg med rotmos. Du gör rätten av bland annat fläsklägg, morötter, kålrot, potatis och sirap. Mättande och gott!
Ingredienser
4 portioner
ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben
20 kryddpepparkorn
4 lagerblad
Rotmos
3 morötter (à ca 100 g)
1 stor kålrot (à ca 800 g)
600 g potatis
kokspad från fläskläggen
1 - 1 1/2 msk sirap
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1997 KJ / 477 kCal
Fett11 g
Salt0.9 g
Kolhydrater45 g
Protein44 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tack Tommy, jag tänkte göra dett samma !
Lars
2024-01-07Vill bara säga att koka rotsakerna i spadet från fläskläggen ge en otrolig smak dessutom behövs enligt min smak inga mer kryddor där efter. Tommy
Tommy
2023-05-05Sååå gott
Rakel
2023-01-05