Ett matigt recept på kokt rimmad fläsklägg med rotmos. Du gör rätten av bland annat fläsklägg, morötter, kålrot, potatis och sirap. Mättande och gott!
Ingredienser
4 portioner
ca 2 1/2
kg
rimmat fläsklägg med ben
20
kryddpepparkorn
4
lagerblad
Rotmos
4
morötter
1
stor kålrot
600
g
potatis
kokspad från fläskläggen
1 - 1 1/2
msk
sirap
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
255
20 st
Kommentarer
Rakel
2023-01-05
Sååå gott
Gun
2022-12-01
Det har snart gått ett år sedan jag önskade vikt på alla grönsaker i 1 recept och inte gram och styck på samma inget har ändras gör det är ni snäll annars är det lätta och goda recept lagar ofta från Er sida från Gun
Thomas
2022-03-08
Jag och familjen bodde under 24 år i Önnersmölla, granne med Margretetorps Gästgivargård, Hjärnarp, Ängelholm. Vi blev nära vänner med krögarfamiljen Csaszar och pappan Istavan (med en fantastisk karriär i restaurangbranschen) som lärde oss många trick i köket.
Fläsklägg: Glöm att skumma koket. Koka upp och när läggen kokat en liten stund så ta bort från elden (som man sa förr). Häll bort kokvattnet och skölj av grytan och läggen i vatten. Nu försvinner oönskade äggviteämnen och ytligt fett. (Detta var kanske en metod från Istavans ungdom för att bli av med en lättare färsknad). Nytt kok i kryddat vatten. Snabbt och enkelt och man blir av med det oönskade utan att skumma.
Pressgurka eller inlagd färsk gurka: Glöm vatten! Skiva gurkan med osthyvel, Lägg i skål. Tillsätt ättika, salt och socker. Ingen värme till lagen. När man går förbi skålen så vänder man då och då. Vattnet då? Gurkan innehåller tillräckligt med vatten som kommer ut i lagen. Resultat: Betydligt starkare smak av gurkan som krymper mindre och blir den blir inte hård. Och det är ju det man vill ha.
Varsågod för dessa gratistips.
Hälsningar
Thomas Ullman
Ängelholm
ullman.thomas@telia.com
Kommentarer
Rakel
2023-01-05Sååå gott
Gun
2022-12-01Det har snart gått ett år sedan jag önskade vikt på alla grönsaker i 1 recept och inte gram och styck på samma inget har ändras gör det är ni snäll annars är det lätta och goda recept lagar ofta från Er sida från Gun
Thomas
2022-03-08Jag och familjen bodde under 24 år i Önnersmölla, granne med Margretetorps Gästgivargård, Hjärnarp, Ängelholm. Vi blev nära vänner med krögarfamiljen Csaszar och pappan Istavan (med en fantastisk karriär i restaurangbranschen) som lärde oss många trick i köket. Fläsklägg: Glöm att skumma koket. Koka upp och när läggen kokat en liten stund så ta bort från elden (som man sa förr). Häll bort kokvattnet och skölj av grytan och läggen i vatten. Nu försvinner oönskade äggviteämnen och ytligt fett. (Detta var kanske en metod från Istavans ungdom för att bli av med en lättare färsknad). Nytt kok i kryddat vatten. Snabbt och enkelt och man blir av med det oönskade utan att skumma. Pressgurka eller inlagd färsk gurka: Glöm vatten! Skiva gurkan med osthyvel, Lägg i skål. Tillsätt ättika, salt och socker. Ingen värme till lagen. När man går förbi skålen så vänder man då och då. Vattnet då? Gurkan innehåller tillräckligt med vatten som kommer ut i lagen. Resultat: Betydligt starkare smak av gurkan som krymper mindre och blir den blir inte hård. Och det är ju det man vill ha. Varsågod för dessa gratistips. Hälsningar Thomas Ullman Ängelholm ullman.thomas@telia.com