Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Kokt rimmad fläsklägg med rotmos

Ett matigt recept på kokt rimmad fläsklägg med rotmos. Du gör rätten av bland annat fläsklägg, morötter, kålrot, potatis och sirap. Mättande och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj fläskläggen i kallt vatten. Häll över kokande vatten så att det täcker köttet. Lägg ner kryddorna och sjud under lock tills köttet är mört ca 2 timmar eller tills köttet lossnar från benen.
  2. Rotmos: Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa dem. Smaka av med lite kokspad från fläskläggen, sirap ev. salt och peppar.
  3. Skär köttet i bitar och servera med rotmos.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 2 1/2 kg rimmat fläsklägg med ben
  • 20 kryddpepparkorn
  • 4 lagerblad
Rotmos
  • 4 morötter
  • 1 stor kålrot
  • 600 g potatis
  • kokspad från fläskläggen
  • 1 - 1 1/2 msk sirap
  • salt och peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1997 kJ / 477 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer