Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Surkål med fläsklägg och bratwurst

Bastant och smarrig varmrätt. Med tyska smaker av surkål och kryddig bratwurst med tillhörande fläsklägg kan det inte bli mer än rätt att servera en kall öl till!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj fläskläggen och lägg i en gryta. Häll över vatten så det precis täcker. Låt koka upp. Ta bort ev skum och tillsätt kryddorna. Låt sjuda under lock ca 1 1/2 tim tills köttet är mört. Låt kallna i kokspadet. Ta upp köttet och ta bort svål och ben. Skär köttet i bitar.
  2. Skala och skiva löken. Fräs den i matfettet i en gryta. Låt surkålen rinna av och blanda sedan i grytan. Tillsätt vin och kokspad från fläskläggen. Låt puttra ca 15 min under lock. Tillsätt timjan.
  3. Stek bratwursten i stekpanna utan extra fett eller i långpanna i ugnen, 225°C.
  4. Servera surkålen överströdd med persilja till fläsklägg, bratwurst, olika sorters senap och grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 4 kg rimmad fläsklägg
  • vatten
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk vitpepparkorn
  • 4 gula lökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 burkar surkål (à 520 g)
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl kokspad från fläskläggen
  • 3 msk färsk timjan
  • 12 bratwurstar
Till servering
  • hackad persilja
  • olika sorters senap
  • grovt bröd
Lägg till i inköpslistan