Bastant och smarrig varmrätt. Med tyska smaker av surkål och kryddig bratwurst med tillhörande fläsklägg kan det inte bli mer än rätt att servera en kall öl till!
Ingredienser
12 portioner
4
kg
rimmad fläsklägg
vatten
2
lagerblad
2
tsk
vitpepparkorn
4
gula lökar
2
msk
smör eller margarin
3
burkar surkål (à 520 g)
2
dl
vitt vin
5
dl
kokspad från fläskläggen
3
msk
färsk timjan
12
bratwurstar
Till servering
hackad persilja
olika sorters senap
grovt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
7
2 st
Kommentarer
Frithjof
2022-09-19
Man kan gärna också skära (oskalade) äpplen i småbitar och blanda ner i surkålen när den ska kokas. (Ett äpple per surkålsburk brukar vara lagom.)
Kommentarer
Frithjof
2022-09-19Man kan gärna också skära (oskalade) äpplen i småbitar och blanda ner i surkålen när den ska kokas. (Ett äpple per surkålsburk brukar vara lagom.)
Patrik
2019-02-06Drömmat!