Surkål med fläsklägg och bratwurst
![Surkål med fläsklägg och bratwurst](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13769/cf_259/surkal_med_flasklagg_och_bratwurst.jpg)
Bastant och smarrig varmrätt. Med tyska smaker av surkål och kryddig bratwurst med tillhörande fläsklägg kan det inte bli mer än rätt att servera en kall öl till!
![Surkål med fläsklägg och bratwurst](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13769/cf_259/surkal_med_flasklagg_och_bratwurst.jpg)
Ingredienser
12 portioner
4 kg rimmad fläsklägg
vatten
2 lagerblad
2 tsk vitpepparkorn
4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
3 burkar surkål (à 520 g)
2 dl vitt vin
5 dl kokspad från fläskläggen
3 msk färsk timjan
12 bratwurstar
Till servering
hackad persilja
olika sorters senap
grovt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Man kan gärna också skära (oskalade) äpplen i småbitar och blanda ner i surkålen när den ska kokas. (Ett äpple per surkålsburk brukar vara lagom.)
Frithjof
2022-09-19Drömmat!
Patrik
2019-02-06