Surkål med fläsklägg och bratwurst
Bastant och smarrig varmrätt. Med tyska smaker av surkål och kryddig bratwurst med tillhörande fläsklägg kan det inte bli mer än rätt att servera en kall öl till!
Ingredienser
12 portioner
4 kg rimmad fläsklägg
vatten
2 lagerblad
2 tsk vitpepparkorn
4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
3 burkar surkål (à 520 g)
2 dl vitt vin
5 dl kokspad från fläskläggen
3 msk färsk timjan
12 bratwurstar
Till servering
hackad persilja
olika sorters senap
grovt bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Man kan gärna också skära (oskalade) äpplen i småbitar och blanda ner i surkålen när den ska kokas. (Ett äpple per surkålsburk brukar vara lagom.)
Frithjof
2022-09-19Drömmat!
Patrik
2019-02-06