Rimmad älgrulle med dijonpurjo

16
4
Rimmad älgrulle med dijonpurjo

En egenhändigt rimmad älgrulle är verkligen något man kan bjuda på till fest. Älgköttet serverar du med lite dijonpurjo, en krämig blandning av crème fraiche, dijonsenap och purjolök som fint bryter av mot det saftiga köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2006

Rimmad älgrulle med dijonpurjo

Ingredienser

4 portioner
2 l vatten
2 dl grovt salt
2 msk socker
1 kg älgrulle
1 gul lök
1 morot
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 timjankvist
700 g kålrot
30 g smör
salt och peppar

Dijonpurjo

1 purjolök
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Även bringa, bog och ytterlår av älg och rulle av nötkött passar till receptet.

För att köttet ska få den rosa färgen som på bilden bör köttet saltas med 250 g colorozosalt per kg kött (används inom livsmedelsindustrin), eller ersätt en del av det grova saltet med natriumnitrat (salpeter).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Lennart

2021-10-28

Kastar man vatten som rullen har legat i

Anton

2021-04-28

Köttet blev ok men såsen smakade pyton. Kanske jag som är för mesig för dijon, men slängde ihop en vitlökssås som gjorde susen!

Cathrine

2020-11-14

Mycket gott, men dijonsenapsåsen blev för stark. Nästa gång provar jag med halva mängden dijonsenap i såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 2660 KJ / 590 kCal
Fett 27 g
Läs mer om näringsvärden