Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
2
Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Det här rimmade fläsklägget kommer att smälta i din mun efter att länge ha bakats i ugnen och sugit åt sig smakerna från lök, äpple och lagerblad. När du därefter penslar köttet med den himmelska lingonchutneyn finns det inte mycket som är godare.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Ingredienser

6 portioner
6   rimmade fläsklägg med ben (à ca 800 g)
1   gul lök
1   äpple
1   paket frysta lingon (à 225 g)
2   lagerblad
2   hönsbuljongtärningar
vatten

Lingonchutney

2 dl  socker
1   paket frysta lingon (à 225 g)
1   paket frysta tranbär (à 225 g)
1/2 dl  rött vin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på biljongtärningen för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Ska det vara 6 st fläsklägg a 880g = 4,8 kg?! Verkar mycket för 2 portioner!

Johan

2020-12-01

Ska man lägga locket på grytan i ugnen?

Bodil

2020-01-18

Hej Bodil! Tack för din fråga. Ja locket ska på grytan. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-01-22

Testa liknande recept

Lingonmousse
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Palt
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surkål med fläsklägg och bratwurst
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödkål med lingon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
Betyg 3.5 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stuffing med tranbär och salvia
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga