Rimmad fläsklägg med lingonchutney | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Det här rimmade fläsklägget kommer att smälta i din mun efter att länge ha bakats i ugnen och sugit åt sig smakerna från lök, äpple och lagerblad. När du därefter penslar köttet med den himmelska lingonchutneyn finns det inte mycket som är godare.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 6 port.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Lägg ner fläskläggen i en stor kastrull som går att ställa i ugnen.
  3. Skala löken och skär i 4 delar. Skär äpplet i 4 delar. Lägg ner lök, äpple, lingon, lagerblad och buljongtärningar i kastrullen. Häll över vatten så att det täcker.
  4. Ställ in i ugnen i 3-4 timmar. När läggen är färdiga ska köttet släppa lätt från benen.
  5. Lingonchutney: Blanda socker och 1/2 dl vatten i en kastrull. Låt koka upp och koka till en karamell med ljusbrun färg, passa noga.
  6. Tillsätt lingon, tranbär och 2 dl vatten och låt koka 5 minuter. Tillsätt vin och låt koka ihop till en simmig konsistens.
  7. Ta upp fläskläggen och låt dem ånga av något. Skär bort svålen. Plocka köttet från läggen. Blanda hälften av lingonchutneyn med köttet. Spara resten till servering. Hit kan läggen förberedas, gärna dagen före.
  8. Vid servering: Sätt ugnen på 150°C.
  9. Lägg köttet i en ugnssäker form. Ställ in i ugnen i ca 25 minuter. Servera med lingonchutney, Kålrotscrème och Syltad kål.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på biljongtärningen för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 rimmade fläsklägg med ben (à ca 800 g)
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 1 paket frysta lingon (à 225 g)
  • 2 lagerblad
  • 2 hönsbuljongtärningar
Lingonchutney
  • 2 dl socker
  • 1 paket frysta lingon (à 225 g)
  • 1 paket frysta tranbär (à 225 g)
  • 1/2 dl rött vin
Lägg till i inköpslistan