Rimmad fläsklägg med lingonchutney
![Rimmad fläsklägg med lingonchutney](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17429/cf_259/rimmad_flasklagg_med_lingonchutney.jpg)
Det här rimmade fläsklägget kommer att smälta i din mun efter att länge ha bakats i ugnen och sugit åt sig smakerna från lök, äpple och lagerblad. När du därefter penslar köttet med den himmelska lingonchutneyn finns det inte mycket som är godare.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008
![Rimmad fläsklägg med lingonchutney](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17429/cf_259/rimmad_flasklagg_med_lingonchutney.jpg)
Ingredienser
6 portioner
6 rimmade fläsklägg med ben (à ca 800 g)
1 gul lök
1 äpple
1 paket frysta lingon (à 225 g)
2 lagerblad
2 hönsbuljongtärningar
vatten
Lingonchutney
2 dl socker
1 paket frysta lingon (à 225 g)
1 paket frysta tranbär (à 225 g)
1/2 dl rött vin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på biljongtärningen för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska det vara 6 st fläsklägg a 880g = 4,8 kg?! Verkar mycket för 2 portioner!
Johan
2020-12-01Ska man lägga locket på grytan i ugnen?
Bodil
2020-01-18Hej Bodil! Tack för din fråga. Ja locket ska på grytan. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-22