Rimmad fläsklägg med lingonchutney

10
2
Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Det här rimmade fläsklägget kommer att smälta i din mun efter att länge ha bakats i ugnen och sugit åt sig smakerna från lök, äpple och lagerblad. När du därefter penslar köttet med den himmelska lingonchutneyn finns det inte mycket som är godare.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Rimmad fläsklägg med lingonchutney

Ingredienser

6 portioner
6 rimmade fläsklägg med ben (à ca 800 g)
1 gul lök
1 äpple
1 paket frysta lingon (à 225 g)
2 lagerblad
2 hönsbuljongtärningar
vatten

Lingonchutney

2 dl socker
1 paket frysta lingon (à 225 g)
1 paket frysta tranbär (à 225 g)
1/2 dl rött vin

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på biljongtärningen för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Johan

2020-12-01

Ska det vara 6 st fläsklägg a 880g = 4,8 kg?! Verkar mycket för 2 portioner!

Bodil

2020-01-18

Ska man lägga locket på grytan i ugnen?

Redaktionen ICAse

2020-01-22

Hej Bodil! Tack för din fråga. Ja locket ska på grytan. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika