Aladåb på fläsklägg

Betyg 3.8 av 5.
48 personer har röstat
5
Aladåb på fläsklägg

Aladåb på fläsklägg är en svensk tradition på julbordet. Varva bitar av det kokta köttet med morötter, lök och rikligt med persilja i en form. Aladåben gör du på kokspadet och gelatin, ställ kallt och låt stelna till en fin gelé runt fläskläggen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Aladåb på fläsklägg

Ingredienser

1 aladåb
500 g  rimmad fläsklägg
1   gul lök
1   liten morot
1   lagerblad
4   vitpepparkorn
gelatinblad (6-8 st per liter vatten)
1   knippe persilja, gärna bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Hur kan fläsklägg bli mört om man kokar det?

Adam

2023-12-22

Synd att ni använder rimmade fläsklägg och tillsätter gelatinbladen! Mycket godare om man använder rå fläsklägg. Den stelnar av sig själv . Vi gillar den ! Gott !

Niklas

2023-12-09

Så gott

Lena

2023-11-16

Näringsvärde per portion

Energi3762 KJ / 932 kCal
Fett44 g
Salt9.1 g
Kolhydrater16 g
Protein113 g

Testa liknande recept

Rimmad honungslackerad fläsklägg
Betyg 3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Surkål med fläsklägg och bratwurst
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Festlägg
Betyg 2.4 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtsoppa med fläsk
Betyg 3.6 av 5.
29 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Kokt rimmad fläsklägg med rotmos
Betyg 3.5 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk kalvsylta
Betyg 3.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga