Aladåb på fläsklägg

38
0
Aladåb på fläsklägg

Aladåb på fläsklägg är en svensk tradition på julbordet. Varva bitar av det kokta köttet med morötter, lök och rikligt med persilja i en form. Aladåben gör du på kokspadet och gelatin, ställ kallt och låt stelna till en fin gelé runt fläskläggen.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996

Aladåb på fläsklägg

Ingredienser

1 aladåb
500 g rimmad fläsklägg
1 gul lök
1 liten morot
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
gelatinblad (6-8 st per liter vatten)
1 knippe persilja, gärna bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3762 KJ / 932 kCal
Fett 44 g
Salt 9.1 g
Kolhydrater 16 g
Protein 113 g
Läs mer om näringsvärden