Aladåb på fläsklägg
Aladåb på fläsklägg är en svensk tradition på julbordet. Varva bitar av det kokta köttet med morötter, lök och rikligt med persilja i en form. Aladåben gör du på kokspadet och gelatin, ställ kallt och låt stelna till en fin gelé runt fläskläggen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
1 aladåb
500 g rimmad fläsklägg
1 gul lök
1 liten morot
1 lagerblad
4 vitpepparkorn
gelatinblad (6-8 st per liter vatten)
1 knippe persilja, gärna bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3762 KJ / 932 kCal
Fett44 g
Salt9.1 g
Kolhydrater16 g
Protein113 g
Kommentarer
Hur kan fläsklägg bli mört om man kokar det?
Adam
2023-12-22Synd att ni använder rimmade fläsklägg och tillsätter gelatinbladen! Mycket godare om man använder rå fläsklägg. Den stelnar av sig själv . Vi gillar den ! Gott !
Niklas
2023-12-09Så gott
Lena
2023-11-16