Kokosris är ljuvligt gott och dessutom enkelt att göra: koka bara ris i kokosmjölk så blir det härligt smakrikt. Här kryddar vi även med gurkmeja och serverar kokosriset med rostade linser, lök, stekt ägg och mango chutney.
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2021
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot möjlkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Näringsvärdet är beräknat utan rostad lök, koriander, yoghurt och mango chutney.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Maria
2/23/2021Karamelliserad lök? Nej, svartbränd! Nåt måste vara fel i det här receptet. Någon annan ifrågasatte de långa tiden i ugnen för löken. Jag skulle vilja ha en förklaring. Vi fick kasta löken.
Eleonore
2/18/2021Sjukt gott och enkelt. Gick hem hos hela familjen
Anita
2/7/2021Löken blev väldigt bränd, tiden i ugnen kanske beror på typ av form. Använde långpanna och jag minskar tiden på löken nästa gång. Tog kikärtor istället för linser och det fungerade jättebra! Ägget kändes onödigt, ökar nog linser/kikärtor istället nästa gång. Chutney-yoghurt pricken över i! Perfekt i matlådan!