Kokosris med rostade linser och mango chutney
Kokosris är ljuvligt gott och dessutom enkelt att göra: koka bara ris i kokosmjölk så blir det härligt smakrikt. Här kryddar vi även med gurkmeja och serverar kokosriset med rostade linser, lök, stekt ägg och mango chutney.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
Rostade linser
Kokosris
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot möjlkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Näringsvärdet är beräknat utan rostad lök, koriander, yoghurt och mango chutney.
Gör så här
Tips
Byt ut äggen mot 4 portionsbitar stekt lax à 125 g eller 100 g rostade cashewnötter om du vill äta veganskt (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och kul! Verkligen ett bra recept! Det kunde varit mer linser.
Björn
2024-03-24Riktigt bra recept, en favorit hos mig!
Daniel
2023-07-16Ojojoj, vad gott det här var! Det är lätt att bränna löken, ja. Men ugnar har sina personligheter och man får se till att hålla koll på löken mer än att hålla tiden. Jag körde linser och lök i airfryern, på betydligt kortare tid än angivet med andra ord. Men den här rätten är en ny favorit att längta efter. Smakerna ihop var en match made in heaven. Man kan ha riset och linserna som tillbehör till annat som lax eller kött om någon är skeptisk mot helt vego. Marinera lite kyckling i yoghurt och tandorikrydda och stek, gör en raita och vips så har du en indisk kalasmiddag.
Åsa
2023-07-14