Kokosris är ljuvligt gott och dessutom enkelt att göra: koka bara ris i kokosmjölk så blir det härligt smakrikt. Här kryddar vi även med gurkmeja och serverar kokosriset med rostade linser, lök, stekt ägg och mango chutney.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot möjlkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Näringsvärdet är beräknat utan rostad lök, koriander, yoghurt och mango chutney.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Om jag får rostade linser över hur länge håller sig dessa?
Erika
2021-06-20Hej Erika! Beroende på hur de hanteras innan, ca 2-3 dagar i kylen. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-07-10Jättegott! Använde kikärtor istället för linser. Rostade löken och kikärtorna tillsammans i 20-25 min. Ökade mängden kryddor
Elsa
2021-05-10Svartbränd lök för mig också trots flitig omrörning. Fantastiskt gott ris dock så ska ge rätten en chans till med lägre ugnsvärme.
Maria
2021-03-16Hej Maria och ni andra som kommenterat att löken blivit bränd. Verkligen tråkigt att maten brändes. Har ni möjligen använt varmluft? Då blir ugnen mycket varmare. Vi använder över/undervärme i våra recept om det inte står annat. Hoppas ni vill prova igen men håll gärna koll i ugnen eftersom alla ugnar är olika. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-07-08