Kokospanerad kyckling med rostad broccoli

5
0
Kokospanerad kyckling med rostad broccoli

Ifall man är sugen på en krispigare variant av kyckling men inte vill att det ska ta så lång tid att laga den kan man med fördel testa denna kokospanerade variant. Här äts den sedan tillsammans med rostad broccoli, en fräsch sås gjord på sweet chilisås och curry, samt nykokt ris.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 31 2020

Kokospanerad kyckling med rostad broccoli

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
250 g
broccoli
2 tsk
olja
-
salt
-
peppar
600 g
kycklinginnerfilé
1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
2
ägg
1 dl
ströbröd
1 dl
riven kokos
2 msk
olja
2 dl
matyoghurt
1/2 msk
curry
2 msk
sweet chilisås

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda kycklingen med chilipulver för lite extra hetta.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3030 KJ / 724 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 68 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept