Kokospanerad kyckling med rostad broccoli
Ifall man är sugen på en krispigare variant av kyckling men inte vill att det ska ta så lång tid att laga den kan man med fördel testa denna kokospanerade variant. Här äts den sedan tillsammans med rostad broccoli och en fräsch sås gjord på sweet chilisås och curry, samt nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g broccoli
2 tsk olja
salt
peppar
700 g kycklinginnerfilé
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk sweet chilisås
1 dl riven kokos
2 msk olja
2 dl matyoghurt
1/2 msk curry
2 msk sweet chilisås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3071 KJ / 730 kCal
Fett25 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein50 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God men kokosen åkte mestadels av från kycklingen. Däremot det övriga var väldigt gott tillsammans.
Fanny
2023-11-19God lättlagad rätt. Krävdes mer sweet chilisås till kycklingen än ynka 2 msk och såsen behöver ökas och kanske göras tunnare för rätten blir lite torr med riset till. MVH Gunilla
Gunilla
2023-10-28Blev bra med panko istf kokos. Höjdare😋😋
Jörgen
2023-10-27