Panerad kyckling med sötpotatis och tacodipp

4
0
Panerad kyckling med sötpotatis och tacodipp

En riktig fredagsmysrätt! Kyckling som paneras i ströbröd, sötpotatis som rostas i ugn och en dipp med tacosmak. Hur smarrigt låter inte det?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Panerad kyckling med sötpotatis och tacodipp

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

600 g sötpotatis
600 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Tacodipp

2 dl lätt crème fraiche
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk lökpulver

Kyckling

700 g kycklinginnerfilé
1/2 dl vetemjöl
2 ägg eller äggvitor (2 ägg motsvarar 4 vitor)
1/2 dl ströbröd
1 msk olja

Till servering

1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
sallad (gärna crunchita)

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2631 KJ / 627 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 60 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden