Panerad kyckling med sötpotatis och tacodipp

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Panerad kyckling med sötpotatis och tacodipp

En riktig fredagsmysrätt! Kyckling som paneras i ströbröd, sötpotatis som rostas i ugn och en dipp med tacosmak. Hur smarrigt låter inte det?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Panerad kyckling med sötpotatis och tacodipp

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

600 g sötpotatis
600 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Tacodipp

2 dl lätt crème fraiche
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk lökpulver

Kyckling

700 g kycklinginnerfilé
1/2 dl vetemjöl
2 ägg eller äggvitor (2 ägg motsvarar 4 vitor)
1/2 dl ströbröd
1 msk olja

Till servering

1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
sallad (gärna crunchita)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2631 KJ / 627 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein52 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chicken nuggets med rostade rotfrukter och dragondipp
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad hel sötpotatis
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad sötpotatis
Betyg 4.4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Foliebakad sötpotatis
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chicken nuggets med currydipp
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötpotatispommes
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga