Panerad kyckling med sötpotatis och tacodipp
En riktig fredagsmysrätt! Kyckling som paneras i ströbröd, sötpotatis som rostas i ugn och en dipp med tacosmak. Hur smarrigt låter inte det?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
600 g sötpotatis
600 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Tacodipp
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk lökpulver
Kyckling
700 g kycklinginnerfilé
1/2 dl vetemjöl
2 ägg eller äggvitor (2 ägg motsvarar 4 vitor)
1/2 dl ströbröd
1 msk olja
Till servering
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
sallad (gärna crunchita)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2631 KJ / 627 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer