Kycklingnuggets med sojadipp
Det här lovar vi är en rätt för hela familjen, stora som små. Hemmagjorda kycklingnuggets går minsann inte av för hackor. Dippen innehåller bara två ingredienser. Servera med ris och sesam- och limesmakande gurka.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Sojadipp
2 dl smetana
1 msk japansk soja
Nuggets
600 g kycklinginnerfilé
salt
peppar
1/2 dl vetemjöl
1 dl ketchup eller chilisås
1 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk olja
Gurksallad
1 gurka
1 lime
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3207 KJ / 764 kCal
Fett32 g
Salt2.6 g
Kolhydrater72 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt god! Bra avvägd med den goda dippen
Marcus
2022-11-10Ingen hitt direkt, dippen va inte alls god
Jennie
2021-11-09Ok
Emelie anna
2021-11-05