Kycklingnuggets med sojadipp

6
2
Kycklingnuggets med sojadipp

Det här lovar vi är en rätt för hela familjen, stora som små. Hemmagjorda kycklingnuggets går minsann inte av för hackor. Dippen innehåller bara två ingredienser. Servera med ris och sesam- och limesmakande gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021

Kycklingnuggets med sojadipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn

Sojadipp

2 dl smetana
1 msk japansk soja

Nuggets

600 g kycklinginnerfilé
salt
peppar
1/2 dl vetemjöl
1 dl ketchup eller chilisås
1 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk olja

Gurksallad

1 gurka
1 lime
1 msk sesamfrö

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse. Välj glutenfritt ströbröd.   
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Krydda kycklingen med chilipeppar innan den paneras.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Jennie

2021-11-09

Ingen hitt direkt, dippen va inte alls god

Emelie anna

2021-11-05

Ok

Näringsvärde per portion

Energi 3207 KJ / 764 kCal
Fett 32 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 72 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept