Kokoskyckling med fruktigt pilaffris
Våga bjuda på kycklingben istället för -filé när det vankas fest. Med knaprig kokos, orientaliskt pilaffris och yoghurtsås med sweet chili blir det en måltid att minnas!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g kycklingben
1/2 dl vetemjöl
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 dl riven kokos
2 ägg
smör till stekning
Fruktigt pilaffris
3 dl ris (t ex basmati)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
5 dl vatten
1 gul paprika
1 röd paprika
1 äpple (t ex aroma)
1 1/2 msk konc kycklingfond
1 kanelstång
1/2 tsk stött/malen kardemumma
1 msk strimlad färsk mynta
salt
peppar
Sweet chili-yoghurt
2 dl matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 msk sweet chilisås
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer