Kokoskyckling med fruktigt pilaffris

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Kokoskyckling med fruktigt pilaffris

Våga bjuda på kycklingben istället för -filé när det vankas fest. Med knaprig kokos, orientaliskt pilaffris och yoghurtsås med sweet chili blir det en måltid att minnas!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Kokoskyckling med fruktigt pilaffris

Ingredienser

4 portioner
900 g  kycklingben
1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  chilipulver
1 tsk  salt
1 krm  nymalen svartpeppar
3 dl  riven kokos
2   ägg
smör till stekning

Fruktigt pilaffris

3 dl  ris (t ex basmati)
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja till stekning
5 dl  vatten
1   gul paprika
1   röd paprika
1   äpple (t ex aroma)
1 1/2 msk  konc kycklingfond
1   kanelstång
1/2 tsk  stött/malen kardemumma
1 msk  strimlad färsk mynta
salt och peppar

Sweet chili-yoghurt

2 dl  matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1   lime
1 msk  färskpressad limejuice
2 msk  sweet chilisås
salt

För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och matyoghurt, kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera fonden. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme.
Gör äggfri: bryn kycklingen utan äggpanering och strö över kokos vid ugnsstekningen. Kontrollera fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad gazpacho
Betyg 2.8 av 5.
74 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kolja med sötsura grönsaker
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingbowl med mango chutney
Betyg 2.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamkyckling med ris och dipp
Betyg 2.4 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnskyckling med grönt och bbq-sås
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsrostad kyckling med timjan och grönsaker
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga