Kokoskyckling med fruktigt pilaffris

5
0
Kokoskyckling med fruktigt pilaffris

Våga bjuda på kycklingben istället för -filé när det vankas fest. Med knaprig kokos, orientaliskt pilaffris och yoghurtsås med sweet chili blir det en måltid att minnas!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Kokoskyckling med fruktigt pilaffris

Ingredienser

4 portioner
900 g kycklingben
1/2 dl vetemjöl
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 dl riven kokos
2 ägg
smör till stekning

Fruktigt pilaffris

3 dl ris (t ex basmati)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
5 dl vatten
1 gul paprika
1 röd paprika
1 äpple (t ex aroma)
1 1/2 msk konc kycklingfond
1 kanelstång
1/2 tsk stött/malen kardemumma
1 msk strimlad färsk mynta
salt och peppar

Sweet chili-yoghurt

2 dl matyoghurt (10 %)
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
2 msk sweet chilisås
salt

 För alla

Gör glutenfri: ersätt vetemjölet med glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och matyoghurt, kontrollera fonden.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera fonden. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme.
Gör äggfri: bryn kycklingen utan äggpanering och strö över kokos vid ugnsstekningen. Kontrollera fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer