Koka julskinka

Få saker är så synonymt med julen som skinkan. Att koka julskinka på egen hand är enkelt och resultatet är svårslaget. När du kokar egen skinka kan du också låta kokspadet svalna och sedan använda det som spad till dopp i grytan.

Ingredienser
3-5 kg
2 gula lökar
1 rå rimmad och nätad skinka (à 3 - 5 kg)
1/2 msk kryddpepparkorn
5 lagerblad
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Om man läser hela receptet innan man börjar så står det att man ska ta bort nätet när skinkan är färdig(Håkan)😉 Monica
Monica
2025-01-05Förstår inte alla som har åsikter om att koka skinkan. Det står nätadskinka och när det gäller tiden står det 45 minuter till 1 Tim och 15 min per kg skinka. Tiden beror mycket på hur stor skinkan är. Har du en på 1,5 kg kokar den snabbare än en på 4,5 kg. Men alla verkar iaf klarat av sin skinka och det är väl huvudsaken. Jag önskar alla
Göran
2024-12-23Hade ju vare bra om det stod att man ska ha kvar nätet när man ska koka skinkan.. 🤣 fick iaf spadet till doppet... 💪
Håkan
2024-12-22