Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lingon- och enbärssill

Lingon- och enbärssill är en smaskig inlagd sill du enkelt gör själv. Varva rödlök och sillen tillsammans med lingon, enbär, kryddpepparkorn och lagerblad. Tillsätt inläggningslag och låt stå kallt i två dygn.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rödlök i ringar. 
  2. Dela torkade enbär på mitten med en vass kniv. 
  3. Skär inläggningssill i 1 1/2 cm breda bitar. 
  4. Varva sillen med lök och enbär samtl lingon, kryddpepparkorn och lagerblad i en glasburk. 
  5. Häll på 1 sats Inläggningslag (för 10 bufféportioner). 
  6. Sätt på locket och låt sillen stå kallt i minst 2 dygn.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1/2 rödlök
  • 5 torkade enbär
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • 1/2 dl lingon
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
Lägg till i inköpslistan