Citronsill
Citronsill är en sillinläggning med frisk smak, perfekt till midsommarens eller julens buffébord. Skal och juice av citron ger smak och färg i citronsillen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007
Ingredienser
4 portioner
Lag
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
1 burk inläggningssill (à ca 420 g)
skal och juice av 1 citron (ca 1/2 dl juice)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi487 KJ / 116 kCal
Fett6 g
Salt1.4 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Kommentarer
Istället för att riva citronskalet på cestjärn hyvlade jag skalet med potatisskalare. Jag adderade skivad rödlök därför att jag ville ha lite mer färg. Jag tycker att det blev en väldigt god sill och jag vet redan nu att jag kommer att göra denna sill igen.
Anna
2024-03-29Fräsch och god. Använd cestjärn till citronen.
Maria
2023-12-20Ja jag håller med, tänk vad olika vi tycker. Detta är en av favoriterna sedan många många år!
Karl johan
2022-12-22