Citronsill

Citronsill är en sillinläggning med frisk smak, perfekt till midsommarens eller julens buffébord. Skal och juice av citron ger smak och färg i citronsillen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Ingredienser
4 portioner
Lag
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
1 burk inläggningssill (à ca 420 g)
skal och juice av 1 citron (ca 1/2 dl juice)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi487 KJ / 116 kCal
Fett6 g
Salt1.4 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Kommentarer
Ja jag håller med, tänk vad olika vi tycker. Detta är en av favoriterna sedan många många år!
Karl johan
2022-12-22Tänk vad smaken är olika!! Vi tyckte alla att denna sill var jättegod.. Frisk smak. En klar favorit, som även kommer att finnas med på julbordet.
Eva
2007-11-18Helt förfärlig! Man undrar om receptet är rätt skrivet. Smakar beskt av citronslalet och är etterstark av all ättika. Varning för denna inläggning! Fick kasta denna rätt på midsommaraftonen eftersom gästerna reagerade med förfäran!
Carina
2007-06-23