Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronsill

Citronsill är en sillinläggning med frisk smak, perfekt till midsommarens eller julens buffébord. Skal och juice av citron ger smak och färg i citronsillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ingredienserna till lagen så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skär sillen i portionsbitar.
  3. Riv citronskalet och pressa citronjuicen. Varva citronskal och sillbitar i en glasburk med lock. Häll på citronjuicen.
  4. Sila lagen och slå över så att det täcker. Skruva på locket och låt sillen stå i kylskåpet ett dygn före servering.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • skal och juice av 1 citron
Lag
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 3 kryddpepparkorn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 670 kJ / 160 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden