Citronsill

Citronsill är en sillinläggning med frisk smak, perfekt till midsommarens eller julens buffébord. Skal och juice av citron ger smak och färg i citronsillen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Ingredienser
4 portioner
Lag
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
1 burk inläggningssill (à ca 420 g)
skal och juice av 1 citron (ca 1/2 dl juice)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi487 KJ / 116 kCal
Fett6 g
Salt1.4 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g
Kommentarer
Frisk smak men upplevde att sillen fick en mjuk svampig konsistens. ABBAs 5 minuters inläggningssill
Tomas
2024-12-29Hej Tomas. I receptet ska det vara inläggningssill, du använde 5 minuterssill, undrar om det är därför din sill blev mjuk och svampig? Det är lite kemi det här med sill. Hoppas det blir bättre nästa gång. Hälsningar Leif
Redaktionen
2024-12-30Istället för att riva citronskalet på cestjärn hyvlade jag skalet med potatisskalare. Jag adderade skivad rödlök därför att jag ville ha lite mer färg. Jag tycker att det blev en väldigt god sill och jag vet redan nu att jag kommer att göra denna sill igen.
Anna
2024-03-29Fräsch och god. Använd cestjärn till citronen.
Maria
2023-12-20