Citronsill

Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
5
Citronsill

Citronsill är en sillinläggning med frisk smak, perfekt till midsommarens eller julens buffébord. Skal och juice av citron ger smak och färg i citronsillen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Citronsill

Ingredienser

4 portioner

Lag

1/2 dl  ättiksprit (12%)
1 dl  strösocker
1 dl  vatten
1   lagerblad
3   kryddpepparkorn
1   burk inläggningssill (à ca 420 g)
skal och juice av 1   citron (ca 1/2 dl juice)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Istället för att riva citronskalet på cestjärn hyvlade jag skalet med potatisskalare. Jag adderade skivad rödlök därför att jag ville ha lite mer färg. Jag tycker att det blev en väldigt god sill och jag vet redan nu att jag kommer att göra denna sill igen.

Anna

2024-03-29

Fräsch och god. Använd cestjärn till citronen.

Maria

2023-12-20

Ja jag håller med, tänk vad olika vi tycker. Detta är en av favoriterna sedan många många år!

Karl johan

2022-12-22

Näringsvärde per portion

Energi487 KJ / 116 kCal
Fett6 g
Salt1.4 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Löksill
Betyg 3.5 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill
Betyg 4.1 av 5.
109 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödlökssill med balsamvinäger och honung
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julsill
Betyg 2.4 av 5.
266 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingon- och enbärssill
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasmästarsill
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 60 min att tillaga