Julskinka i ugn
Julskinka är ett måste på de flesta julbord. Ta hjälp av en digital termometer när du tillagar din julskinka i ugnen, så har du full koll på när den är klar. Sedan serverar du din ugnsbakade julskinka tillsammans med grovkornig senap och rödkål.
Ingredienser
3 kg
ca 3 kg rimmad skinka
Griljering
1 ägg
2 msk senap
2 msk dijonsenap
1 msk socker
ca 1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har i flera år kört julskinkan i Sous vide 68 grader C i 12 timmar det är den bästa skinka jag någonsin gjort. I övrigt griljering på samma sätt.
Mats
2024-12-08Har alltid gjort skinkan på detta sätt ,fungerar hur bra som helst. Vist det tar tid men skinkan blir ju så saftig och god. Det sköter ju sig själv där i ugnen. God jul.
Kristina
2024-12-02Kör 150 grader ett par timmar. Sen ska ju den tjockaste delen hunnit bli 72 grader. Tar man bort svålen om den blivit bränd, blir det kanon. Och det går fortare. Kör alltid rimmad, mycket godare än färdigkokt. Men, man måste ha en termometer!
Therese
2024-11-25