Julskinka är ett måste på de flesta julbord. Ta hjälp av en digital termometer när du tillagar din julskinka i ugnen, så har du full koll på när den är klar. Sedan serverar du din ugnsbakade julskinka tillsammans med grovkornig senap och rödkål.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En grej som jag syndat emot i alla år men som annars ger kortare ugnstid o jämnare resultat: Ta ut skinkan ur kylen i goood tid före ugnsbakningen. Värmeledningen i kött vid så små tempskillnader som omkring 15 grader (5 grader i skinka och 20 grader i kök) tar sin lilla tid. 2-3h för lite mindre skinkor upp mot 4-5h för större, då för att skinkan ska nå över ~10 grader i mitten - sedan OK för ugn.
Håkan
2022-12-23Tiden låter hög, skulle ha 40-60 min per kg, så kolla efter ni når slut timmar. Farin, blandar egen söt/stark senap med västervik eller grovkornig, ströbröd ev lite pynt. Ägg gula i senapen.Mitt tips, god jul alla♥️✨🕯️
Lorna
2022-12-19Passa tiden! Gå efter termometer 72˚ Körde sötstark senap istället för socker. Mums! Bra recept men som sagt så använd termometer. God jul
Jazmine
2021-12-24