Julskinka i ugn

49
12
Julskinka i ugn

Julskinka är ett måste på de flesta julbord. Ta hjälp av en digital termometer när du tillagar din julskinka i ugnen, så har du full koll på när den är klar. Sedan serverar du din ugnsbakade julskinka tillsammans med grovkornig senap och rödkål.

Julskinka i ugn

Ingredienser

3 kg
ca 3 kg rimmad skinka

Griljering

1 ägg
2 msk senap
2 msk dijonsenap
1 msk socker
ca 1/2 msk majsstärkelse
1/2 dl ströbröd

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Tips

Om du köpt färdigkokt skinka tar du bort nät och svål och följer sen receptet från steg 7 för att griljera skinkan.

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Jazmine

2021-12-24

Passa tiden! Gå efter termometer 72˚ Körde sötstark senap istället för socker. Mums! Bra recept men som sagt så använd termometer. God jul

Christina

2021-12-23

Farinsocker. Mycket godare. Skåne senap.

Lars

2021-12-23

Ja det gäller verkligen att passa tiden. Jag hade en 4,5 kg skinka på vanlig 125 grader (ej varmluft) tänkte att 5 timmar skulle vara säkert. När jag mätte temp var den 95 grader. Ganska avlång skinka.