ÖVER 60 MIN | Medel

Julskinka i ugn

Julskinka är ett måste på de flesta julbord. Ta hjälp av en digital termometer när du tillagar din julskinka i ugnen, så har du full koll på när den är klar. Sedan serverar du din ugnsbakade julskinka tillsammans med grovkornig senap och rödkål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 kg portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Till detta recept behövs en digital termometer.
  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Ta av plasten från skinkan, men låt nätet sitta kvar. Torka av skinkan med hushållspapper.
  3. Lägg skinkan i en ugnsform med svålen/fettet upp. Stick in termometern så att spetsen kommer mitt i skinkans tjockaste del.
  4. Ställ in skinkan i nedre delen av ugnen.
  5. Det tar 1 1/2−2 timme per kg/skinka beroende på ugn och skinkans form. Julskinkan ska ha en innertemperatur på 72°C när den är klar.
  6. Klipp bort nätet när skinkan svalnat något. Dra bort svålen om det är skinka med svål. Jämna till fettkanten. Nu kan skinkan Griljeras.
  7. Sila och spara skyn som bildats i ugnen som grund till doppspad se recept på Dopp i grytan.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per 100 g och utan griljering.

Ingredienser

Portioner: 3 kg
  • ca 3 kg rimmad skinka

Näringsvärde
Per portion

Energi 453 kJ / 108 kCal