Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Malins kryddskinka

Detta recept på kryddskinka är kanske ditt nya tillskott på julbordet i år? Skinkan kryddas med kryddpeppar, kryddnejlikor och herbes de Provence vilket ger en spännande och ny doftsensation på den obligatoriska julskinkan.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort nätet och skär bort svålen och det mesta av fettkappan.
  2. Sätt ugnen på 125°C.
  3. Mortla/krossa kryddorna till en grov blandning.
  4. Klappa in kryddblandningen jämnt runt hela skinkan. Sätt i en stektermometer.
  5. Ugnsbaka på nedersta falsen tills innertemperaturen är 70-75°C. Beräkna 1 1/2 timme per kilo skinka. Täck ev mot slutet.

Ingredienser

Portioner: 1 skinka
  • ca 4 kg julskinka
  • 2 msk hela kryddpepparkorn
  • 4 tsk hela kryddnejlikor
  • 3 msk örtblandning herbes de Provence
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?