Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Julskinka med mustigt öldopp

(21)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Julskinka kokad i en mustig blandning av öl, lök, kryddnejlika och morot. Griljera skinkan med dijonsenap, grovkornig senap, sirap, äggulor, potatismjöl och ströbröd. Koka ihop skinklagen och använd till doppet i grytan.

Ingredienser

Portioner: 1 skinka
  • ca 4 1/2 kg lättrimmad julskinkor
  • 2 gula lökar
  • ca 12 kryddnejlikor
  • 1 morot
  • 3 l öl, gärna veteöl eller mörkt öl med låg beska
  • 3 lagerblad
  • 15 kryddpepparkorn
Griljering
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 msk grovkornig senap
  • 1 msk sirap
  • 2 äggulor
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg skinkan i en lagom stor kastrull. Häll på kallt vatten så det täcker. Låt stå i 5 timmar.
  2. Koka upp, slå av vattnet, spola rent skinkan. Stick in en köttermometer mitt i skinkan.
  3. Skala lökarna. Stick in kryddnejlikorna i dem. Ansa moroten, dela i mindre bitar.
  4. Sätt ugnen på 100°C.
  5. Häll ölen i den rengjorda skinkkastrullen. Lägg i skinkan. Koka upp, skumma väl. Tillsätt lök, morot och kryddor.
  6. Sätt in kastrullen i ugnen. Sjud i 7-8 timmar, tills innertemperaturen är 70°C. Ta ut och låt skinkan svalna i spadet.
  7. Griljering: Rör samman alla ingredienser.
  8. Sätt ugnen på 250°C.
  9. Skär av svålen men lämna kvar en bit av späcklagret.
  10. Bred senapen runt skinkan. Griljera i ugnen tills den fått fin färg. Låt svalna.
  11. Koka ihop skinklagen och använd till doppet i grytan.