Julskinka med mustigt öldopp

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
2
Julskinka med mustigt öldopp

Julskinka kokad i en mustig blandning av öl, lök, kryddnejlika och morot. Griljera skinkan med dijonsenap, grovkornig senap, sirap, äggulor, potatismjöl och ströbröd. Koka ihop skinklagen och använd till doppet i grytan.

Julskinka med mustigt öldopp

Ingredienser

1 skinka
ca 4 - 4 1/2 kg  lättrimmad julskinka
2   gula lökar
ca 10 - 12   kryddnejlikor
1   morot
3 l  öl, gärna veteöl eller mörkt öl med låg beska
3   lagerblad
15   kryddpepparkorn

Griljering

1 msk  dijonsenap
5 msk  grovkornig senap
1 msk  sirap
2   äggulor
1 msk  potatismjöl
1/2 dl  ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Använde detta recept förra julen. Toppengod skinka! Jag fick bara en massa beröm för den och nu i år blir det samma recept till skinka igen. kommer nog aldrig att byta recept. Jo, en av de två skinkor jag gjorde förra julen blev det bara tre flaskor istället för tre liter. Den blev också god, men utan sting. Jag ger detta recept högsta betyg.

Annette

2010-11-22

För oss blir detta en adventsskinka med en något annorlunda smaksättning.

Lena

2009-12-16

Testa liknande recept

Julskinka med senap- och tranbärsglaze
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Griljerad julskinka
Betyg 4.6 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Senapsgriljerad julskinka
Betyg 3.4 av 5.
163 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Malins kryddskinka
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julskinka med griljering
Betyg 2.7 av 5.
1778 personer har röstat
Över 60 min att tillaga