Julskinka med mustigt öldopp

10
2
Julskinka med mustigt öldopp

Julskinka kokad i en mustig blandning av öl, lök, kryddnejlika och morot. Griljera skinkan med dijonsenap, grovkornig senap, sirap, äggulor, potatismjöl och ströbröd. Koka ihop skinklagen och använd till doppet i grytan.

Julskinka med mustigt öldopp

Ingredienser

1 skinka
ca 4 - 4 1/2 kg lättrimmad julskinka
2 gula lökar
ca 10 - 12 kryddnejlikor
1 morot
3 l öl, gärna veteöl eller mörkt öl med låg beska
3 lagerblad
15 kryddpepparkorn

Griljering

1 msk dijonsenap
5 msk grovkornig senap
1 msk sirap
2 äggulor
1 msk potatismjöl
1/2 dl ströbröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Annette

2010-11-22

Använde detta recept förra julen. Toppengod skinka! Jag fick bara en massa beröm för den och nu i år blir det samma recept till skinka igen. kommer nog aldrig att byta recept. Jo, en av de två skinkor jag gjorde förra julen blev det bara tre flaskor istället för tre liter. Den blev också god, men utan sting. Jag ger detta recept högsta betyg.

Lena

2009-12-16

För oss blir detta en adventsskinka med en något annorlunda smaksättning.