Julskinka med mustigt öldopp
Julskinka kokad i en mustig blandning av öl, lök, kryddnejlika och morot. Griljera skinkan med dijonsenap, grovkornig senap, sirap, äggulor, potatismjöl och ströbröd. Koka ihop skinklagen och använd till doppet i grytan.
Ingredienser
1 skinka
ca 4 - 4 1/2 kg lättrimmad julskinka
2 gula lökar
ca 10 - 12 kryddnejlikor
1 morot
3 l öl, gärna veteöl eller mörkt öl med låg beska
3 lagerblad
15 kryddpepparkorn
Griljering
1 msk dijonsenap
5 msk grovkornig senap
1 msk sirap
2 äggulor
1 msk potatismjöl
1/2 dl ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde detta recept förra julen. Toppengod skinka! Jag fick bara en massa beröm för den och nu i år blir det samma recept till skinka igen. kommer nog aldrig att byta recept. Jo, en av de två skinkor jag gjorde förra julen blev det bara tre flaskor istället för tre liter. Den blev också god, men utan sting. Jag ger detta recept högsta betyg.
Annette
2010-11-22För oss blir detta en adventsskinka med en något annorlunda smaksättning.
Lena
2009-12-16