Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Julskinka med senapsgriljering

Klassisk griljering till julskinkan med äggula, osötad senap, honung, ströbröd och kryddnejlika. Blanda ihop griljeringen och pensla på skinkan. Att griljera i ugn ger både god smak och juldoft. Den här griljeringen passar lika bra till kokt och rimmad skinka som till julskinka stekt i ugn.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Griljering: Rör ihop äggula, senap, honung och majsstärkelse.
  3. Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat.
  4. Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Bred griljeringen över skinkan. Strö på ströbrödet.
  5. Griljera skinkan mitt i ugnen 10- 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den bli kall snabbt.

För alla

Griljeringen är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber. (glutenfritt ströbröd är ej mjölkproteinfritt)

Ingredienser

Portioner: 1 skinka
  • 1 färdigkokt julskinka à ca 3 kg (gärna rapsgris)
Senapsgriljering
  • 1 äggula
  • 4 msk osötad senap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl
  • majsstärkelse (Maizena) att sikta över
  • ca 1 dl ströbröd
  • hela kryddnejlikor att garnera skinkan med
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!