Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Pesto, parmesan & salamipizza

(5)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Pizza är alltid uppskattat att bjuda på. Speciellt om den är läcker och smarrig som den här pizzan med en underbar blandning av pesto, parmesan, salami och kronärtskockshjärtan.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
Pizzadeg
  • 2 paket pizzadegmix
Topping
  • 3 1/2 dl färdig pesto
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 1/2 burk kronärtskockshjärta (à 290 g)
  • 100 g tunt skuren salami
  • 2 dl riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Förbered pizzadegsmix enligt anvisningen.
  3. Dela degen i 12 bitar (för 4 port), ca 70 g per bit och rulla till bollar.
  4. Kavla ut på ett väl mjölat bord till runda pizzabottnar, ca 14 cm i diameter.
  5. Lägg pizzabottnarna på två bakpappersklädda ugnsplåtar. Beräkna 2 -3 pizzor per person.
  6. Topping: Bred ca 2 msk pesto på varje botten.
  7. Dela körsbärstomaterna. Skär kronärtskockshjärtan i mindre bitar.
  8. Fördela tomater, kronärtskockshjärtan, salami och parmsanost över bottnarna. Baka i ugnen ca 10 min.