Sallad med färskpotatis, kronärtsskocka och tomatvinägrette | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sallad med färskpotatis, kronärtsskocka och tomatvinägrette

En lyxig och mättande potatissallad med färskpotatis, kronärtskocka och tomatvinägrette. Passar ypperligt till buffé. Du smaksätter salladen med bland annat schalottenlökar, pesto och rödvinsvinäger. Garneras med gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 (buffé) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och dela potatisen. Skala eller tvätta morötterna och skär dem i lika stora bitar som potatisen. Koka rotfrukterna i saltat vatten var för sig tills de är mjuka. Häll av dem och låt dem rinna av ordentligt.
  2. Skala och skiva löken tunt.
  3. Häll av kronärtskockorna och spara oljan.
  4. Dela tomaterna i halvor och krama ur kärnorna. Skär tomaterna i små tärningar. Blanda tomattärningarna med pesto, vinäger, oljan från kronärtskockorna, smaksätt med salt och peppar. Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån.
  5. Blanda potatis, morötter, kronärtskockor och lök med tomatdressingen. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Strö gräslöken över salladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den röda peston. Kan innehålla laktos och mjölkprotein. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör äggfri: läs noga ingrediensförteckningen på den röda peston. Kan innehålla ost med E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 6 (buffé)
  • 800 g färskpotatis
  • 6 knippmorötter
  • 2 schalottenlökar eller rödlök (2 schalottenlökar motsvarar 1 rödlök)
  • 300 g inlagda kronärtskockor i olja
  • 2 tomater
  • 2 msk röd pesto
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka gräslök att strö över
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 759 kJ / 182 kCal