Knäck med rosmarin och flingsalt

Njut av julgodisfavoriten knäck med en spännande smaksättning! Knäck med rosmarin och flingsalt är söt, seg och med en härlig örtighet och balanserad sälta. Passar också perfekt som ätbar gåva till nära och kära.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
ca 70 st
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 msk smör
1 1/2 msk finhackad rosmarin
flingsalt
70 knäckformar
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi153 KJ / 36 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater6 g
Protein0 g
Kommentarer
Jag tyckte inte det smakade jättemycket rosmarin, kan det funka att värma smöret tillsammans med rosmarinet för att få mer smak?
Tobias
2024-12-11Hej Tobias! Ja, det kan ju skilja sig lite mellan olika plantor. Jaa, jag tror att man kan värma rosmarinen i smöret. Eller ta lite mer kanske. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-12Färsk rosmarin?
Ann-charlotte
2024-12-11Hej Ann-Charlotte! Jajamen, färsk rosmarin menar vi här. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-11Älskar att testa ny knäck, det här var väldigt gott. Precis som beskrivningen örtig smak och saltet som bryter av allt det söta.
Sandra
2024-12-10