Lakritsknäck är gott julgodis smaksatt med turkisk peppar eller annat hårt godis av lakrits. Koka klassisk knäck av socker, sirap och vispgrädde i en kastrull med tjock botten. Gör kulprovet för att se när knäcken är klar. Rör ner den krossade lakritsen. Salt möter sött – gott till jul!
Läs noga ingrediensförteckningen på turkisk peppar. I övrigt är knäcken fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Stina
2013-12-21odaste knäcken jag ätit. Hade en hel påse turisk peppar i. Lät koka till 125grader och det blev en perfekt koncistens som varken var för hård eller kladdig.
Redaktionen
2013-12-11Hej Kjell! Från och med idag blir utskrifterna bättre!
Kjell
2013-12-10Blir svårt då jag skrev ut receptet och sen skulle göra knäcken. Då var allt inte med i utskriften. Skulle inte ICA kunna fixa utskriftvänliga sidor