Polkaknäck
Grännainspirerat knäckrecept där den smöriga gräddsirapssmaken möter mintknapriga polkakrossbitar. En frisk och annorlunda variant på julgodisets mesta klassiker.
Ingredienser
60 st
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
30 polkagrisar
2 msk smör
knäckformar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per knäck.
Energi211 KJ / 51 kCal
Fett1.7 g
Kolhydrater8.6 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Koka inte till 125 grader, det gjorde jag.. blev inte bra. Alldeles för hård, för min smak iallafall. Gjorde en batch till och kokade till 120 grader, helt perfekt 👌🏻
Carola
2022-12-10Hej Johannes! Temperaturen är ca 125°C. Rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter eller längre beroende storleken på kastrullen. Så visst kan tiden variera, men håll koll på temperaturen!
Redaktionen
2013-12-17Jättegod knäck, men koktiden är snarare 1,5-2 timmar snarare än 20 min.
Johannes
2013-12-15