Grännainspirerat knäckrecept där den smöriga gräddsirapssmaken möter mintknapriga polkakrossbitar. En frisk och annorlunda variant på julgodisets mesta klassiker.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per knäck.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Carola
2022-12-10Koka inte till 125 grader, det gjorde jag.. blev inte bra. Alldeles för hård, för min smak iallafall. Gjorde en batch till och kokade till 120 grader, helt perfekt 👌🏻
Redaktionen
2013-12-17Hej Johannes! Temperaturen är ca 125°C. Rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter eller längre beroende storleken på kastrullen. Så visst kan tiden variera, men håll koll på temperaturen!
Johannes
2013-12-15Jättegod knäck, men koktiden är snarare 1,5-2 timmar snarare än 20 min.