Polkaknäck

72
2
Polkaknäck

Grännainspirerat knäckrecept där den smöriga gräddsirapssmaken möter mintknapriga polkakrossbitar. En frisk och annorlunda variant på julgodisets mesta klassiker.

Skriv ut
Polkaknäck

Ingredienser

60 st
2 dl
strösocker
2 dl
vispgrädde
2 dl
ljus sirap
30
polkagrisar
2 msk
smör
-
knäckformar

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per knäck.

Gör så här

Tips

Förvara svalt.
Vid 122-125°C är knäck- eller kolasmeten lagom kokt.
Vid 140-145°C får man hårda kolor men lite seg mitt i.
Vid 160°C är smeten karamellfast.

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Redaktionen

12/17/2013

Hej Johannes! Temperaturen är ca 125°C. Rör om då och då. Koktiden kan variera mellan 20-30 minuter eller längre beroende storleken på kastrullen. Så visst kan tiden variera, men håll koll på temperaturen!

Johannes

12/15/2013

Jättegod knäck, men koktiden är snarare 1,5-2 timmar snarare än 20 min.

Näringsvärde per portion

Energi 211 KJ / 51 kCal
Fett 1.7 g
Kolhydrater 8.6 g
Protein 0.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept