Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin

Njut av en enkel och snabb rätt med den smakrika kombinationen av färska blåmusslor och vita bönor i en värmande buljong med vitt vin, vitlök och rosmarin. Servera gärna med en bit bröd att doppa i buljongen.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin

Ingredienser

4 portioner
1 kg  färska blåmusslor
2   schalottenlökar
3   vitlöksklyftor
1   fänkål (à ca 300 g)
1   förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
4 msk  smör
2 msk  hackad färsk eller torkad rosmarin (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3 dl  torrt vitt vin
2 msk  konc grönsaksfond
3 dl  vatten
salt
svartpeppar

Till servering

1 dl  hackad färsk eller fryst persilja
bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Vinkokta fänkålsmusslor
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med currybuljong och rostad lök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor med fänkål
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor med saffran och fänkål
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bavette et moules au safran
Betyg 3 av 5.
106 personer har röstat
Under 30 min att tillaga