Blåmusslor med vita bönor, vitlök och rosmarin
Njut av en enkel och snabb rätt med den smakrika kombinationen av färska blåmusslor och vita bönor i en värmande buljong med vitt vin, vitlök och rosmarin. Servera gärna med en bit bröd att doppa i buljongen.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 kg färska blåmusslor
2 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 fänkål (à ca 300 g)
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
4 msk smör
2 msk hackad färsk eller torkad rosmarin (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad)
3 dl torrt vitt vin
2 msk konc grönsaksfond
3 dl vatten
salt
svartpeppar
Till servering
1 dl hackad färsk eller fryst persilja
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer