UNDER 60 MIN | Medel

Grillad sallad med örtmarinerade kikärtor och harissayoghurt

Grillad sallad är en lika fräsch som snabblagad sommarlunch. Harissayoghurten gör du genom att blanda mezeyoghurt med chilipasta. Servera de grillade grönsakerna med marinerade kikärtor och kyckling!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kikärtor: Skölj kikärtorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka örterna. Pressa citronen. Blanda kikärtorna med citronsaft, olivolja och örter. Smaksätt med salt. Vänd ner kycklingen
  2. Yoghurt: Blanda yoghurt och harissa, smaksätt med salt.
  3. Sallad: Ansa och dela salladen i halvor. Skär zucchinin i centimetertjocka skivor på snedden.  Ansa löken, dela den och tomaterna i halvor. 
  4. Salta grönsakerna och vänd dem i olivoljan och grilla dem på direkt värme. Sallad, zucchini och tomater ca 1 minut på varje sida, löken 2-3 minuter på varje sida på indirekt värme.
  5. Servera de grillade grönsakerna med kikärtor, kyckling och harissayoghurt.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kikärtor
  • 1 förp kikärter (à 380 g)
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 2 förp stekta & skivade minutfiléer av kyckling (à 200 g)
Yoghurt
  • 2 dl mezeyoghurt
  • 1 - 2 tsk harissa (chilipasta)
Sallad
  • 2 hjärtsallad
  • 1 zucchini
  • 4 färska lökar
  • 4 tomater
  • 2 msk olivolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1850 kJ / 442 kCal