Grillad sallad med örtmarinerade kikärtor och harissayoghurt
Grillad sallad är en lika fräsch som snabblagad sommarlunch. Harissayoghurten gör du genom att blanda mezeyoghurt med chilipasta. Servera de grillade grönsakerna med marinerade kikärtor och kyckling!
Ingredienser
4 portioner
Kikärtor
1 förp kikärtor (à 380 g)
2 msk hackad persilja
2 msk hackad mynta
2 msk citronsaft
2 msk olivolja
salt
2 förp stekta & skivade minutfiléer av kyckling (à 200 g)
Yoghurt
2 dl mezeyoghurt
1 - 2 tsk harissa (chilipasta)
Sallad
2 hjärtsallad
1 zucchini
4 färska lökar
4 tomater
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1850 KJ / 442 kCal
Fett21 g
Salt0.6 g
Kolhydrater19 g
Protein42 g
Kommentarer
Bra och gott
Christina
2022-08-28Inte så smakrik men helt okej
Rebecca
2022-08-21Vi gjorde grönsakerna i ugn, samt inkluderade spetskål. Sen bytte vi ut kycklingen mot halloumi.
Malin
2020-06-12