Pastasallad med rostade kikärter och avokadokräm

7
1
Pastasallad med rostade kikärter och avokadokräm

En spännande bönpastasallad med rostade kikärter, grillad sparris, avokadokräm och blåbär för den rätta sommarkänslan. God som den är och passar perfekt som tillbehör till grillade bönbiffar för en matig grön måltid!

Skriv ut
Pastasallad med rostade kikärter och avokadokräm

Ingredienser

4 portioner

Rostade kikärter

1
förp kokta kikärter (à 380 g)
2 msk
olja
1 krm
salt
1 krm
peppar

Pastasallad

6 dl
bönpasta (6 dl motsvarar 200 g)
12
gröna sparrisar
2 msk
olja (+ extra till att grilla sparrisen)
1
förp majskorn (à 380 g)
250 g
cocktailtomater
150 g
färska blåbär
200 g
fetaost

Avokadokräm

1
avokado
2 msk
olivolja
1 - 2 tsk
citronsaft
1
finhackad vitlöksklyfta
-
salt
-
chiliflakes

Topping

1/2 dl
pumpakärnor
3
kvistar färsk timjan

För alla

Kontrollera innehållet i bönpastan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Gör så här

Tips

Vänd ner lite färsk babyspenat i pastasalladen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Jens

5/18/2020

Mycket bra recept! Lite mindre majs än receptet gör det lite bättre. Rucola fungerar också fint att toppa med, även lite balsamico 🤩