Pastasallad med rostade kikärter och avokadokräm
En spännande bönpastasallad med rostade kikärter, grillad sparris, avokadokräm och blåbär för den rätta sommarkänslan. God som den är och passar perfekt som tillbehör till grillade bönbiffar för en matig grön måltid!
Ingredienser
4 portioner
Rostade kikärter
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk olja
1 krm salt
1 krm peppar
Pastasallad
6 dl bönpasta (6 dl motsvarar 200 g)
12 gröna sparrisar
2 msk olja (+ extra till att grilla sparrisen)
1 förp majskorn (à 380 g)
250 g cocktailtomater
150 g färska blåbär
200 g fetaost
Avokadokräm
1 avokado
2 msk olivolja
1 - 2 tsk citronsaft
1 finhackad vitlöksklyfta
salt
chiliflakes
Topping
1/2 dl pumpakärnor
3 kvistar färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket bra recept! Lite mindre majs än receptet gör det lite bättre. Rucola fungerar också fint att toppa med, även lite balsamico 🤩
Jens
2020-05-18