Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Pastasallad med rostade kikärter och avokadokräm

En spännande bönpastasallad med rostade kikärter, grillad sparris, avokadokräm och blåbär för den rätta sommarkänslan. God som den är och passar perfekt som tillbehör till grillade bönbiffar för en matig grön måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Rostade kikärter: Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten, låt rinna av ordentligt så att de inte är blöta. 
  3. Blanda kikärterna med olja och salt och peppar. Häll ut dem på en bakpappersklädd plåt. 
  4. Rosta i mitten av ugnen i ca 35–40 minuter.
  5. Pastasallad: Koka pastan enligt anvisning på paketet. Spola den kall.
  6. Pensla sparrisen med olja och grilla den några minuter tills den fått fin färg.
  7. Häll av majsen. Halvera tomaterna. Blanda pastan med olja. Lägg i sparris, majs, tomater, blåbär, smulad feta och rostade kikärter. Smaka av med salt och peppar.
  8. Avokadokräm: Mixa ihop ingredienserna till en slät kräm och smaka av med salt och chiliflakes.
  9. Topping: Toppa pastasalladen med pumpakärnor och färsk timjan och servera med avokadokrämen och gärna Grillade bönbiffar.

För alla

Kontrollera innehållet i bönpastan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu eller annat mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.

Recept och bild i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Tips

Vänd ner lite färsk babyspenat i pastasalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostade kikärter
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 2 msk olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Pastasallad
  • 6 dl bönpasta (6 dl motsvarar 200 g)
  • 12 gröna sparrisar
  • 2 msk olja (+ extra till att grilla sparrisen)
  • 1 förp majskorn (à 380 g)
  • 250 g cocktailtomater
  • 150 g färska blåbär
  • 200 g fetaost
Avokadokräm
  • 1 avokado
  • 2 msk olivolja
  • 1 - 2 tsk citronsaft
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • salt
  • chiliflakes
Topping
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 3 kvistar färsk timjan
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer