Kikärtsplättar med fetaostkräm

Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kikärtsplättar med fetaostkräm

Matiga kikärtsplättar som är ett nyttigt och gott alternativ till vanliga pannkakor. Genom att göra en smet på både kikärter och majs blir plättarna lite söta och underbart saftiga. Vispa ihop en enkel fetaostkräm med matyoghurt och servera med en fräsch sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Kikärtsplättar med fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1 förp kokta kikärta (à 380 g)
300 g majskorn
1 tsk oregano
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg
1 msk olja
4 port ris

Fetaostkräm

150 g fetaost
2 dl matyoghurt
peppar

Sallad

1 rödlök
2 tomater
2 hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2820 KJ / 674 kCal
Fett22 g
Salt3.5 g
Kolhydrater87 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Kikärtsburgare med avokadokräm
    Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Majspannkakor med tomatsallad
    Betyg 3.6 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad