Kikärtspannkaka med aubergine och myntasallad
Letar du efter ett lakto-ovo vegetariskt grillrecept? Prova att grilla kikärtspannkaka, och servera med grillad aubergine och en fräsch gurksallad med mynta och fetaost. De fluffiga pannkakorna är både matiga och glutenfria.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
1 1/2 dl kikärtsmjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
2 krm spiskummin
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk matolja (+ extra till stekning)
Sallad
1 gurka
150 g fetaost
1 kruka mynta
2 msk olivolja
1/2 citron
1 aubergine (à ca 300 g)
1/2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1382 KJ / 330 kCal
Fett23 g
Salt1.8 g
Kolhydrater21 g
Protein9 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var gott och lättlagat! Kommer nog bli en återkommande måltid. Använde mindre olja än receptet anger. Vi var bara två pers (lagade för fyra) och jag förstår inte hur fyra skulle bli mätta på denna mängd. Jag hade ändå 500 g aubergine, det och gurksallad var lagom mängd för två tyckte vi. Det blev åtta pannkakor i plättstorlek och vi hade gärna ätit någon till.
Martina
2021-09-18Dessa kikärtpannkakor var mycket godare än de jag provat innan. Det är en riktig smaksensation att blanda pannkaka med salladen och auberginen. Alla smaker framträder så fint.. Det här receptet kommer jag absolut att använda mig av igen
Caroline
2021-01-26