Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade aubergineskivor med kikärtsröra

Grillade aubergineskivor med kikärtsröra är ett härligt tillbehör till annat grillat eller en rätt i sig tillsammans med couscous. Kikärtsröran, eller hummusen, blir en krämig och god röra som passar auberginen som hand i handske.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär auberginerna i cm-tjocka skivor, lite på snedden. Lägg ut skivorna på ett fat och strö över salt. Låt stå ca 30 min så att saltet drar ur lite av beskan i auberginen.
  2. Röra: Spola hastigt av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Mixa kikärterna med sesamfrön, skalad vitlöksklyfta, olivolja och citronsaft med mixerstav eller i en liten matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela röran på aubergineskivorna och lägg ihop dem två och två. Pensla med olivolja.
  4. Grilla de dubbla aubergineskivorna på utegrill eller i grillpanna ca 4 min per sida.
  5. Servera som tillbehör till grillad kyckling eller lamm eller som ensamrätt med couscous blandad med skivad rödlök och hackad bladpersilja samt en klick matyoghurt och citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja till pensling
Kikärtsröra
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk pressad saft av citron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?