Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma
Vem kan motstå doften av nybakad äppelpaj? Här får pajen en extra doft- och smakdimension med brynt smör och rörsocker som ger en karamellig och lite nötig smak. Med kikärtsmjöl istället för vetemjöl i degen blir pajen dessutom glutenfri.
Ingredienser
6 portioner
Fyllning
3 äpplen
skalet av 1 citron
1/2 dl rörsocker
2 tsk mald kardemumma
Pajdeg
100 g smör
1 1/2 dl rörsocker
2 1/2 dl kikärtsmjöl
2 tsk färskpressad citronsaft
Till servering
glass eller lättvispad grädde
florsocker
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1524 KJ / 365 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater50 g
Protein6 g
Kommentarer
Har gjort denna några gånger men konsistensen blir alltid som sand som Anna skrev nedan. Förstår inte varför. Har försökt vara noga med måtten. Smaken har varit bra trots det men tråkigt.
Mia
2024-09-18Gick helt åt h-vete när jag skulle baka denna paj. Smeten fick samma konsistens som sand och såg likadan ut när jag tog ut den som när jag stoppade in den. Smakade söt sand med äpple. Fattar inte vad jag gjorde för fel. Ger inte betyg utan ska prova igen.
Anna
2021-09-29Hej Anna! Men så tråkigt att höra att det inte gick bra. Undrar vad som kan ha gått fel... kan du ha glömt någon ingrediens? Hoppas att det går bättre nästa gång du bakar pajen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-30Väldigt uppskattad av hela sällskapet!
Josefine
2020-12-21