Vem kan motstå doften av nybakad äppelpaj? Här får pajen en extra doft- och smakdimension med brynt smör och rörsocker som ger en karamellig och lite nötig smak. Med kikärtsmjöl istället för vetemjöl i degen blir pajen dessutom glutenfri.
Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller grädde att servera till pajen.
Näringsvärdet är exkl. serveringsförslag.
Kommentarer
Josefine
12/21/2020Väldigt uppskattad av hela sällskapet!
Karolina
12/17/2019Den är jättegod, särskilt med det brynta smöret och citronen! Men den borde inte gå att göra mjölkfri som det står längre ner, för det går inte att bryna mjölkfritt margarin.
Redaktionen ICAse
12/17/2019Hej Karolina! Visst är den god! Du har helt rätt, margarin eller laktosfritt smör går inte att bryna. Vi har nu korrigerat receptet. Tack för att du använder våra recept och noterade felet! Hälsningar Elina
My
10/25/2018Den är god, men väldigt söt. Undrar om man kan göra den med "vanligt" mjöl istället så man slipper köpa hem ännu en mjölsort?
Redaktionen ICAse
10/26/2018Hej My! Det är inget vi har provat. Men om du vill ha mjöl så kan du ta detta recept https://www.ica.se/recept/enkel-appelpaj-1092/ men fortfarande använda kardemumma som smaksättare istället för kanel. Lycka till! Hälsningar Michelle