Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma

13
5
Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma

Vem kan motstå doften av nybakad äppelpaj? Här får pajen en extra doft- och smakdimension med brynt smör och rörsocker som ger en karamellig och lite nötig smak. Med kikärtsmjöl istället för vetemjöl i degen blir pajen dessutom glutenfri.

Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma

Ingredienser

6 portioner

Fyllning

3 äpplen
skalet av 1 citron
1/2 dl rörsocker
2 tsk mald kardemumma

Pajdeg

100 g smör
1 1/2 dl rörsocker
2 1/2 dl kikärtsmjöl
2 tsk färskpressad citronsaft

Till servering

glass eller lättvispad grädde
florsocker
citronmeliss

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller grädde att servera till pajen.

Näringsvärdet är exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Anna

2021-09-29

Gick helt åt h-vete när jag skulle baka denna paj. Smeten fick samma konsistens som sand och såg likadan ut när jag tog ut den som när jag stoppade in den. Smakade söt sand med äpple. Fattar inte vad jag gjorde för fel. Ger inte betyg utan ska prova igen.

Redaktionen ICAse

2021-09-30

Hej Anna! Men så tråkigt att höra att det inte gick bra. Undrar vad som kan ha gått fel... kan du ha glömt någon ingrediens? Hoppas att det går bättre nästa gång du bakar pajen! Hälsningar Elina

Josefine

2020-12-21

Väldigt uppskattad av hela sällskapet!

Karolina

2019-12-17

Den är jättegod, särskilt med det brynta smöret och citronen! Men den borde inte gå att göra mjölkfri som det står längre ner, för det går inte att bryna mjölkfritt margarin.

Redaktionen ICAse

2019-12-17

Hej Karolina! Visst är den god! Du har helt rätt, margarin eller laktosfritt smör går inte att bryna. Vi har nu korrigerat receptet. Tack för att du använder våra recept och noterade felet! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1524 KJ / 365 kCal
Fett 15 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden