Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma

11
4
Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma

Vem kan motstå doften av nybakad äppelpaj? Här får pajen en extra doft- och smakdimension med brynt smör och rörsocker som ger en karamellig och lite nötig smak. Med kikärtsmjöl istället för vetemjöl i degen blir pajen dessutom glutenfri.

Skriv ut
Äppelpaj med brynt smör, citron och kardemumma

Ingredienser

6 portioner

Fyllning

3
äpplen
skalet av 1
citron
1/2 dl
rörsocker
2 tsk
mald kardemumma

Pajdeg

100 g
smör
1 1/2 dl
rörsocker
2 1/2 dl
kikärtsmjöl
2 tsk
färskpressad citronsaft

Till servering

glass eller lättvispad grädde
florsocker
citronmeliss

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller grädde att servera till pajen.

Näringsvärdet är exkl. serveringsförslag.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Josefine

12/21/2020

Väldigt uppskattad av hela sällskapet!

Karolina

12/17/2019

Den är jättegod, särskilt med det brynta smöret och citronen! Men den borde inte gå att göra mjölkfri som det står längre ner, för det går inte att bryna mjölkfritt margarin.

Redaktionen ICAse

12/17/2019

Hej Karolina! Visst är den god! Du har helt rätt, margarin eller laktosfritt smör går inte att bryna. Vi har nu korrigerat receptet. Tack för att du använder våra recept och noterade felet! Hälsningar Elina

My

10/25/2018

Den är god, men väldigt söt. Undrar om man kan göra den med "vanligt" mjöl istället så man slipper köpa hem ännu en mjölsort?

Redaktionen ICAse

10/26/2018

Hej My! Det är inget vi har provat. Men om du vill ha mjöl så kan du ta detta recept https://www.ica.se/recept/enkel-appelpaj-1092/ men fortfarande använda kardemumma som smaksättare istället för kanel. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1524 KJ / 365 kCal
Fett 15 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 50 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept