UNDER 45 MIN | Medel

Kebabspett med kikärtsröra

Om du behöver en smidig och smakrik middag att enkelt fixa fram är den här rätten något för dig. Här har du kebabspett som äts tillsammans med bulgur och en krämig kikärtsröra, smaksatt med vitlök och spiskummin. För att få in lite extra textur och färg så äts rätten med tomater och rödlök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Kikärtsröra: Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. KebabSpett: Stek spetten i oljan i en stekpanna ca 8 minuter.
  4. Kikärtsröra: Mixa, i en matberedare, gräddfil, kikärter, spiskummin och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka löken. 
  6. Servera spetten med bulgur, tomater, lök och kikärtsröra.

För alla

Fri fån ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgur mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Marinera löken i 1 tsk ättika, 2 tsk strösocker och 3 tsk vatten (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port bulgur eller annat gryn
Kikärtsröra
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
Kebabspett
  • 2 förp kebabspett (à 360 g)
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1/2 rödlök

Näringsvärde
Per portion

Energi 2712 kJ / 651 kCal