Garbanzocurry

43
4
Garbanzocurry

Denna veganska supergoda curry med bland annat kikärtor, blomkål, broccoli och morötter i krämig kokosmjölk är enkel att laga. Förbered gärna genom att lägga kikärterna i blöt och koka dem dagen innan så går grytan sen snabbt att laga. Dessutom passar den perfekt i matlåda för att avnjuta dagen efter också.

Skriv ut
Garbanzocurry

Ingredienser

4 portioner
blötlägg 4 dl
kikärter över natten
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
grön chili
3 msk
matolja
1 msk
curry
1 tsk
skivad färsk gurkmeja (eller torkad malen)
2
burkar kokosmjölk (à 400 g)
saft och skal av 1
lime
2
skivade morötter
1/2
blomkålshuvud
1
broccoli
-
ev färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Emma

11/8/2020

Alltså smaken på såsen var helt okej, skadade inte att slänga i lite fond i den. Men ganska tråkig rätt, när grönsakerna bara ska puttra i några minuter så blir det ingen större smaksensation och mättade inte särskilt mycket heller. Smakade rotfrult typ. Passar mer som varmt mellanmål faktiskt än som huvudrätt/måltid.

Lizmari

6/25/2017

Istället för färsk koriander som topping, testa färsk salvia!

Redaktionen

2/12/2017

Hej Freja! Detta är ett recept som vår leverantör Risenta står för, men vi ska tänka på det framöver när vi gör våra recept. Hälsningar Michelle

Testa liknande recept