Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Garbanzocurry

Denna veganska supergoda curry med bland annat kikärtor, blomkål, broccoli och morötter i krämig kokosmjölk är enkel att laga. Förbered gärna genom att lägga kikärterna i blöt och koka dem dagen innan så går grytan sen snabbt att laga. Dessutom passar den perfekt i matlåda för att avnjuta dagen efter också.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka de blötlagda kikärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Grovtärna lök, skiva vitlök och chili och stek i oljan tillsammans med curry och gurkmeja ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, limeskal och smaka av med salt.
  3. Tillsätt kikärtor, morötter, blomkål och broccoli i buketter och låt koka ca 3-4 minuter. Smaka av med lite pressad limesaft. Toppa ev med lite med färsk koriander.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • blötlägg 4 dl kikärter över natten
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön chili
  • 3 msk matolja
  • 1 msk curry
  • 1 tsk skivad färsk gurkmeja (eller torkad malen)
  • 2 burkar kokosmjölk (à 400 g)
  • saft och skal av 1 lime
  • 2 skivade morötter
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 1 broccoli
  • ev färsk koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?