Garbanzocurry

47
4
Garbanzocurry

Denna veganska supergoda curry med bland annat kikärtor, blomkål, broccoli och morötter i krämig kokosmjölk är enkel att laga. Förbered gärna genom att lägga kikärterna i blöt och koka dem dagen innan så går grytan sen snabbt att laga. Dessutom passar den perfekt i matlåda för att avnjuta dagen efter också.

Garbanzocurry

Ingredienser

4 portioner
blötlägg 4 dl kikärtor över natten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön chili
3 msk matolja
1 msk curry
1 tsk skivad färsk gurkmeja (eller torkad malen)
2 burkar kokosmjölk (à 400 g)
saft och skal av 1 lime
2 skivade morötter
1/2 blomkålshuvud
1 broccoli
ev färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Emma

2020-11-08

Alltså smaken på såsen var helt okej, skadade inte att slänga i lite fond i den. Men ganska tråkig rätt, när grönsakerna bara ska puttra i några minuter så blir det ingen större smaksensation och mättade inte särskilt mycket heller. Smakade rotfrult typ. Passar mer som varmt mellanmål faktiskt än som huvudrätt/måltid.

Lizmari

2017-06-25

Istället för färsk koriander som topping, testa färsk salvia!

Redaktionen

2017-02-12

Hej Freja! Detta är ett recept som vår leverantör Risenta står för, men vi ska tänka på det framöver när vi gör våra recept. Hälsningar Michelle