Garbanzocurry
Denna veganska supergoda curry med bland annat kikärtor, blomkål, broccoli och morötter i krämig kokosmjölk är enkel att laga. Förbered gärna genom att lägga kikärterna i blöt och koka dem dagen innan så går grytan sen snabbt att laga. Dessutom passar den perfekt i matlåda för att avnjuta dagen efter också.
Ingredienser
4 portioner
blötlägg 4 dl kikärtor över natten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön chili
3 msk matolja
1 msk curry
1 tsk skivad färsk gurkmeja (eller torkad malen)
2 burkar kokosmjölk (à 400 g)
saft och skal av 1 lime
2 skivade morötter
1/2 blomkålshuvud
1 broccoli
ev färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott med ris till som gör att det blir en hel måltid som man blir mätt på.
Anna
2024-04-04Alltså smaken på såsen var helt okej, skadade inte att slänga i lite fond i den. Men ganska tråkig rätt, när grönsakerna bara ska puttra i några minuter så blir det ingen större smaksensation och mättade inte särskilt mycket heller. Smakade rotfrult typ. Passar mer som varmt mellanmål faktiskt än som huvudrätt/måltid.
Emma
2020-11-08Istället för färsk koriander som topping, testa färsk salvia!
Lizmari
2017-06-25