Garbanzocurry

Betyg 3.9 av 5.
49 personer har röstat
4
Garbanzocurry

Denna veganska supergoda curry med bland annat kikärtor, blomkål, broccoli och morötter i krämig kokosmjölk är enkel att laga. Förbered gärna genom att lägga kikärterna i blöt och koka dem dagen innan så går grytan sen snabbt att laga. Dessutom passar den perfekt i matlåda för att avnjuta dagen efter också.

Garbanzocurry

Ingredienser

4 portioner
blötlägg 4 dl  kikärtor över natten
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1   grön chili
3 msk  matolja
1 msk  curry
1 tsk  skivad färsk gurkmeja (eller torkad malen)
2   burkar kokosmjölk (à 400 g)
saft och skal av 1   lime
2   skivade morötter
1/2   blomkålshuvud
1   broccoli
ev färsk koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Alltså smaken på såsen var helt okej, skadade inte att slänga i lite fond i den. Men ganska tråkig rätt, när grönsakerna bara ska puttra i några minuter så blir det ingen större smaksensation och mättade inte särskilt mycket heller. Smakade rotfrult typ. Passar mer som varmt mellanmål faktiskt än som huvudrätt/måltid.

Emma

2020-11-08

Istället för färsk koriander som topping, testa färsk salvia!

Lizmari

2017-06-25

Hej Freja! Detta är ett recept som vår leverantör Risenta står för, men vi ska tänka på det framöver när vi gör våra recept. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-02-12

Testa liknande recept

Quinoabollar med tikka masalasås
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ljummen sallad med tomatbönor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad blomkål garam masala
Betyg 3.5 av 5.
117 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kikärtsbollar med rostad blomkål
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Linsotto med pecorino och tomat
Betyg 4 av 5.
66 personer har röstat
Under 30 min att tillaga