Kikärtsgryta med kålrabbi och koriander

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat
4Klimatsmart
Kikärtsgryta med kålrabbi och koriander

Den krämiga kokosmjölken gifter sig fint med smakerna från kålrabbin och de matiga ärterna. Vänd ner koriandern det sista du gör för härlig fräschör. Servera med ris och toppa med ärtskott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Kikärtsgryta med kålrabbi och koriander

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 250 g kålrabbi
1 msk olja
salt
peppar
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 msk majsstärkelse
1 lime
1 kruka koriander
100 g ärtskott

Ris

4 port ris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Det blev gott. Kan gå på repris 🙂

Mitra

2021-04-20

Mycket gott - speciellt med ärtskotten till!

Lena

2020-05-18

Freestylade lite men supergott!

Pernilla

2019-09-12

Näringsvärde per portion

Energi2844 KJ / 680 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater76 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Veggie bowl med primörer, kikärtor och ärthummus
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade kikärtor med rökt paprika
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veganska krabbelurer
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsgryta med dragon
Betyg 4.4 av 5.
56 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostad morotshummus
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter
Betyg 3.5 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga