Kikärtsgryta med kålrabbi och koriander
Den krämiga kokosmjölken gifter sig fint med smakerna från kålrabbin och de matiga ärterna. Vänd ner koriandern det sista du gör för härlig fräschör. Servera med ris och toppa med ärtskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021
Ingredienser
4 portioner
Gryta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
ca 250 g kålrabbi
1 msk olja
salt
peppar
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 msk majsstärkelse
1 lime
1 kruka koriander
100 g ärtskott
Ris
4 port ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2844 KJ / 680 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater76 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det blev gott. Kan gå på repris 🙂
Mitra
2021-04-20Mycket gott - speciellt med ärtskotten till!
Lena
2020-05-18Freestylade lite men supergott!
Pernilla
2019-09-12