Kikärtsgryta med kålrabbi och koriander

15
3 Klimatsmart
Kikärtsgryta med kålrabbi och koriander

Den krämiga kokosmjölken gifter sig fint med smakerna från kålrabbin och de matiga ärterna. Vänd ner koriandern det sista du gör för härlig fräschör. Servera med ris och toppa med ärtskott.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Kikärtsgryta med kålrabbi och koriander

Ingredienser

4 portioner

Gryta

1
gul lök
2
vitlöksklyftor
1
röd chili
ca 250 g
kålrabbi
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
400 ml
kokosmjölk
2 1/2 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 msk
majsstärkelse
1
lime
1
kruka koriander
100 g
ärtskott

Ris

4
port ris

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Lena

2020-05-18

Mycket gott - speciellt med ärtskotten till!

Pernilla

2019-09-12

Freestylade lite men supergott!

Robert

2019-01-20

Super gott!!

Näringsvärde per portion

Energi 2844 KJ / 680 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 76 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept