Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Rostade kikärtor med rökt paprika

Rostade kikärtor kryddade med rökigt paprikapulver är ett perfekt snacks med härligt crunch och ljuvlig rökighet – som dessutom är superenkelt att göra! De krispiga ärtorna passar också fantastiskt bra som topping på sallader och soppor.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av, skölj och låt ärtorna rinna av. Torka torra med en handduk eller hushållspapper.
  3. Lägg kikärtorna i en ugnsform och blanda med oljan. Rosta i mitten av ugnen 20–25 minuter, tills de är gyllene. Rör om då och då. Se upp då det kan poppa och skvätta från kikärtorna.
  4. Låt ärtorna rinna av på hushållspapper. Blanda sedan med paprikapulver och flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: Ca 3 dl
  • 1 förp kokta kikärter (à ca 380 g)
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk rökt flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 892 kJ / 213 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer