Rostade kikärtor kryddade med rökigt paprikapulver är ett perfekt snacks med härligt crunch och ljuvlig rökighet – som dessutom är superenkelt att göra! De krispiga ärtorna passar också fantastiskt bra som topping på sallader och soppor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Önskvärt att det står i receptet att kikärtorna kan explodera ut i hela ugnen och att lägga ngt över. Ugnar är svårstädade med värmeelementen i taket och gejdrar på sidorna. Trist. Kikärtorna är goda! /Ännu en som inte läst kommentarerna innan.
Gisela
2021-07-07Ett tips är att faktiskt skala kikärtorna innan ni torkar dem och kör in dem i ugnen. De blir mycket krispigare och exploderar knappt
Alice
2020-03-01Precis som för Martin exploderade kikärterna i min nya ugn. Det var svårt att få bort. Önskar att jag hade läst Martins kommentar innan jag provade.
Gunnel
2018-10-04