Rostade kikärtor med rökt paprika

12
3
Rostade kikärtor med rökt paprika

Rostade kikärtor kryddade med rökigt paprikapulver är ett perfekt snacks med härligt crunch och ljuvlig rökighet – som dessutom är superenkelt att göra! De krispiga ärtorna passar också fantastiskt bra som topping på sallader och soppor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Rostade kikärtor med rökt paprika

Ingredienser

Ca 3 dl
1
förp kokta kikärter (à ca 380 g)
3 msk
olivolja
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
rökt flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Alice

3/1/2020

Ett tips är att faktiskt skala kikärtorna innan ni torkar dem och kör in dem i ugnen. De blir mycket krispigare och exploderar knappt

Gunnel

10/4/2018

Precis som för Martin exploderade kikärterna i min nya ugn. Det var svårt att få bort. Önskar att jag hade läst Martins kommentar innan jag provade.

Martin

8/18/2018

En varning! Kikärtorna exploderar i ugnen och blir till små små mikropartiklar spridda över hela insidan på ugnen. Lägg på folie på ugnsformen!

Redaktionen ICAse

8/27/2018

Hej Martn! Kikärterna kan spricka ibland och då kan det stänka lite. Sätter man folie på formen så blir inte de inte gyllene och knapriga. Så håll koll! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 892 KJ / 213 kCal
Fett 15 g
Salt 2.72 g
Kolhydrater 12 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept