Rostade kikärtor med rökt paprika

12
4
Rostade kikärtor med rökt paprika

Rostade kikärtor kryddade med rökigt paprikapulver är ett perfekt snacks med härligt crunch och ljuvlig rökighet – som dessutom är superenkelt att göra! De krispiga ärtorna passar också fantastiskt bra som topping på sallader och soppor.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Rostade kikärtor med rökt paprika

Ingredienser

Ca 3 dl
1
förp kokta kikärtor (à ca 380 g)
3 msk
olivolja
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
rökt flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Gisela

2021-07-07

Önskvärt att det står i receptet att kikärtorna kan explodera ut i hela ugnen och att lägga ngt över. Ugnar är svårstädade med värmeelementen i taket och gejdrar på sidorna. Trist. Kikärtorna är goda! /Ännu en som inte läst kommentarerna innan.

Alice

2020-03-01

Ett tips är att faktiskt skala kikärtorna innan ni torkar dem och kör in dem i ugnen. De blir mycket krispigare och exploderar knappt

Gunnel

2018-10-04

Precis som för Martin exploderade kikärterna i min nya ugn. Det var svårt att få bort. Önskar att jag hade läst Martins kommentar innan jag provade.

Näringsvärde per portion

Energi 892 KJ / 213 kCal
Fett 15 g
Salt 2.72 g
Kolhydrater 12 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept