Kikärtsgryta med dragon och salladsärtor
En ljuvlig vegogryta med matiga kikärtor, krispiga salladsärtor, zucchini och röd chili som får puttra i en krämig gräddsås. Dragonen ger såsen en underbar örtighet och gifter sig fint med citronens syrlighet. Servera grytan i en djup skål med fluffigt ris och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2017
Ingredienser
4 portioner
Kikärtsgryta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar
1 zucchini
1 msk olja
salt
peppar
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
150 g salladsärtor
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1/2 citron
1 kruka dragon
Tillbehör
4 port ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett32 g
Salt2.77 g
Kolhydrater74 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var riktigt gött. :)
Saria
2023-05-25God men det finns så mycket godare kikärtsgrytor så tveksamt om jag gör om den. Dragon & citron är dock en trevlig kombination!
Cecilia
2019-10-09