Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg
Gör en grön och riktigt matig variant av shakshuka – en annars populär frukosträtt från Mellanöstern. Fräs purjolök, svartkål och zucchini, tillsätt kikärter och knäck över ett gäng ägg. Avsluta med att smula över fetaost. En smidig allt i ett-panna!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
4 portioner
10 cm purjolök (det vita)
1 zucchini (1 zucchini motsvarar ca 350 g)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk rapsolja
125 g skuren svartkål
1 msk torkad oregano eller 1 msk za´atar (för 4 port)
1 dl finstrimlad basilika (+ extra till servering)
salt
svartpeppar
6 ägg
150 g fetaost
Till servering
smörgåskrasse
rostat surdegsbröd
matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2463 KJ / 589 kCal
Fett26 g
Salt4.39 g
Kolhydrater52 g
Protein30 g
Kommentarer
Gott och enkelt men man behöver krydda på det lite extra.
Johanna
2023-03-19Igen höjdare.
Anette
2022-12-01