Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

18
1
Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

Gör en grön och riktigt matig variant av shakshuka – en annars populär frukosträtt från Mellanöstern. Fräs purjolök, svartkål och zucchini, tillsätt kikärter och knäck över ett gäng ägg. Avsluta med att smula över fetaost. En smidig allt i ett-panna!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

Ingredienser

4 portioner
10 cm purjolök (det vita)
1 zucchini (1 zucchini motsvarar ca 350 g)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk rapsolja
125 g skuren svartkål
1 msk torkad oregano eller 1 msk za´atar (för 4 port)
1 dl finstrimlad basilika (+ extra till servering)
salt och svartpeppar
6 ägg
150 g fetaost

Till servering

smörgåskrasse
rostat surdegsbröd
matyoghurt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu och matyoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentar

Anette

2022-12-01

Igen höjdare.

Näringsvärde per portion

Energi 2463 KJ / 589 kCal
Fett 26 g
Salt 4.39 g
Kolhydrater 52 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden