Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
2
Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

Gör en grön och riktigt matig variant av shakshuka – en annars populär frukosträtt från Mellanöstern. Fräs purjolök, svartkål och zucchini, tillsätt kikärter och knäck över ett gäng ägg. Avsluta med att smula över fetaost. En smidig allt i ett-panna!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

Ingredienser

4 portioner
10 cm purjolök (det vita)
1 zucchini (1 zucchini motsvarar ca 350 g)
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk rapsolja
125 g skuren svartkål
1 msk torkad oregano eller 1 msk za´atar (för 4 port)
1 dl finstrimlad basilika (+ extra till servering)
salt
svartpeppar
6 ägg
150 g fetaost

Till servering

smörgåskrasse
rostat surdegsbröd
matyoghurt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt men man behöver krydda på det lite extra.

Johanna

2023-03-19

Igen höjdare.

Anette

2022-12-01

Näringsvärde per portion

Energi2463 KJ / 589 kCal
Fett26 g
Salt4.39 g
Kolhydrater52 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Svartkålssallad med päron
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Caesarsallad med svartkål
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ribollita med vita bönor
Betyg 4.3 av 5.
117 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkål och kikärtsgryta med ingefära
Betyg 4 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtscurry i libabröd med sötpotatis
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga