Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

11
0
Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

Gör en grön och riktigt matig variant av shakshuka – en annars populär frukosträtt från Mellanöstern. Fräs purjolök, svartkål och zucchini, tillsätt kikärter och knäck över ett gäng ägg. Avsluta med att smula över fetaost. En smidig allt i ett-panna!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017

Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

Ingredienser

4 portioner
10 cm
purjolök (det vita)
1
zucchini (1 zucchini motsvarar ca 350 g)
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 msk
rapsolja
125 g
skuren svartkål
1 msk
torkad oregano eller 1 msk za´atar (för 4 port)
1 dl
finstrimlad basilika (+ extra till servering)
-
salt och svartpeppar
6
ägg
150 g
fetaost

Till servering

smörgåskrasse
rostat surdegsbröd
matyoghurt

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu och matyoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2463 KJ / 589 kCal
Fett 26 g
Salt 4.39 g
Kolhydrater 52 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept