Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Svartkålspanna med zucchini, kikärter och bakade ägg

Gör en grön och riktigt matig variant av shakshuka – en annars populär frukosträtt från Mellanöstern. Fräs purjolök, svartkål och zucchini, tillsätt kikärter och knäck över ett gäng ägg. Avsluta med att smula över fetaost. En smidig allt i ett-panna!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla purjolöken fint. Riv zucchinin grovt. Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av.
  2. Fräs purjolöken i oljan i en stor stekpanna tills den mjuknar. Tillsätt svartkål och zucchini. Fräs ytterligare ca 5 minuter.
  3. Blanda ner kikärter, oregano eller za´atar och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gör små gropar i grönsaksfräset och knäck ner äggen, jämnt fördelat över pannan. Smula över fetaosten. Låt sjuda 5-10 minuter under lock, tills äggvitan har stelnat men gulorna fortfarande är krämiga.
  5. Till servering: Toppa med basilika och krasse. Servera med ett gott bröd och gärna en klick matyoghurt.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu och matyoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 cm purjolök (det vita)
  • 1 zucchini (1 zucchini motsvarar ca 350 g)
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 125 g skuren svartkål
  • 1 msk torkad oregano eller 1 msk za´atar (för 4 port)
  • 1 dl finstrimlad basilika (+ extra till servering)
  • salt och svartpeppar
  • 6 ägg
  • 150 g fetaost
Till servering
  • smörgåskrasse
  • rostat surdegsbröd
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2463 kJ / 589 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept