Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
2
Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola

De stekta biffarna är knapriga utanpå och härligt lena inuti. Rätten påminner om falafel, fast i italiensk tappning då fritters paras ihop med mascarponerisoni. Toppa med salladsärter och rucola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsfritters

2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl mjölk
2 msk olja

Risoni och grönsaker

4 port risoni
150 g salladsärtor
3 tomater
250 g mascarpone
65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Ett av mina go to recept när det gäller vego. Ha gärna citronjuice i också

Ida

2024-01-04

Helt ok

Helena

2018-12-25

Näringsvärde per portion

Energi3549 KJ / 852 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater95 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krämig risoni med spenat, mynta och ärter
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsbiffar med tomatrisoni
Betyg 3.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtsbiffar med bulgur och het grönsakssås
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Zucchinibiffar med fetaost
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsbiffar med fetaost och kålsallad
Betyg 4.2 av 5.
210 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risoni-otto med torkad svamp
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga