Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola

De stekta biffarna är knapriga utanpå och härligt lena inuti. Rätten påminner om falafel, fast i italiensk tappning då fritters paras ihop med mascarponerisoni. Toppa med salladsärter och rucola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kikärtsfritters: Skölj kikärterna och låt dem rinna av väl. Mixa hälften av dem med ägget och låt resten vara hela. Blanda de torra ingredienserna och riv i citronskal och vitlök. Vispa ner mjölken i mjölblandningen och rör till en jämn smet. Blanda i de mixade kikärterna och blanda sedan i de hela kikärterna.
  2. Risoni och grönsaker: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka salladsärterna 3 minuter i saltat vatten. Skär tomaterna i klyftor.
  3. Kikärtsfritters: Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Klicka i smeten och stek på båda sidor.
  4. Risoni och grönsaker: Häll av den färdigkokta pastan i ett durkslag och sätt tillbaka kastrullen på plattan. Värm mascarponen i kastrullen och häll sedan tillbaka pastan. Vänd ner tomaterna och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kikärtsfritters med pasta, salladsärter och rucola.

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk. Byt ut mascarponen mot laktosfritt alternativ, till exempel laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut mascarponen mot mjölkfritt alternativ, till exempel Sour Supreme.

Tips

Smaksätt dina kikärtsfritters med lite rosmarin.

Ingredienser

Portioner: 4
Kikärtsfritters
  • 2 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk olja
Risoni och grönsaker
  • 4 port risoni
  • 150 g salladsärtor
  • 3 tomater
  • 250 g mascarpone
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3549 kJ / 852 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer