Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola
De stekta biffarna är knapriga utanpå och härligt lena inuti. Rätten påminner om falafel, fast i italiensk tappning då fritters paras ihop med mascarponerisoni. Toppa med salladsärter och rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
Ingredienser
4 portioner
Kikärtsfritters
2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl mjölk
2 msk olja
Risoni och grönsaker
4 port risoni
150 g salladsärtor
3 tomater
250 g mascarpone
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3549 KJ / 852 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater95 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett av mina go to recept när det gäller vego. Ha gärna citronjuice i också
Ida
2024-01-04Helt ok
Helena
2018-12-25