Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola
![Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_146337/cf_259/kikartsfritters_med_kramig_risoni_och_rucola.jpg)
De stekta biffarna är knapriga utanpå och härligt lena inuti. Rätten påminner om falafel, fast i italiensk tappning då fritters paras ihop med mascarponerisoni. Toppa med salladsärter och rucola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016
![Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_146337/cf_259/kikartsfritters_med_kramig_risoni_och_rucola.jpg)
Ingredienser
Kikärtsfritters
Risoni och grönsaker
För alla
Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk. Byt ut mascarponen mot laktosfritt alternativ, till exempel laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut mascarponen mot mjölkfritt alternativ, till exempel Sour Supreme.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett av mina go to recept när det gäller vego. Ha gärna citronjuice i också
Ida
2024-01-04Helt ok
Helena
2018-12-25