Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola

24
1
Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola

De stekta biffarna är knapriga utanpå och härligt lena inuti. Rätten påminner om falafel, fast i italiensk tappning då fritters paras ihop med mascarponerisoni. Toppa med salladsärter och rucola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2016

Kikärtsfritters med krämig risoni och rucola

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsfritters

2
förp kokta kikärter (à 380 g)
1
ägg
1 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1
citron
1
vitlöksklyfta
1 1/2 dl
mjölk
2 msk
olja

Risoni och grönsaker

4
port risoni
150 g
salladsärtor
3
tomater
250 g
mascarpone
65 g
rucola

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk. Byt ut mascarponen mot laktosfritt alternativ, till exempel laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut mascarponen mot mjölkfritt alternativ, till exempel Sour Supreme.

Gör så här

Tips

Smaksätt dina kikärtsfritters med lite rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentar

Helena

2018-12-25

Helt ok

Näringsvärde per portion

Energi 3549 KJ / 852 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 95 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept