En ljuvlig vegogryta med matiga kikärtor, krispiga salladsärtor, zucchini och röd chili som får puttra i en krämig gräddsås. Dragonen ger såsen en underbar örtighet och gifter sig fint med citronens syrlighet. Servera grytan i en djup skål med fluffigt ris och ät er mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
43 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Cecilia
10/9/2019God men det finns så mycket godare kikärtsgrytor så tveksamt om jag gör om den. Dragon & citron är dock en trevlig kombination!