UNDER 30 MIN | Medel

Pasta med kikärter, paprika och salladsärtor

En vegetarisk pasta med kikärter och grönsaker som får en härlig kryddig smak av smaksatt havrebaserad matlagningsgrädde. En räddare i nöden när du vill laga något supersnabbt som dessutom är gott och grönt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen (spara lite pastavatten).
  2. Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Skala schalottenlök och vitlök. Hacka schalottenlöken fint och pressa vitlöken.
  3. Fräs purjolök, schalottenlök och vitlök i rapsolja några minuter. Tillsätt vinet och låt puttra tills vinet nästan kokat in.
  4. Häll av och skölj kikärterna, låt rinna av. Tillsätt kikärter, matlagningsgrädde och salvia. Låt sjuda i ca 5 minuter, rör runt då och då. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skölj och skär paprikan och salladsärtorna i bitar. Hacka persiljan. Rör ner hälften av paprikorna och salladsärtorna i såsen. Vänd ner såsen i pastan, späd ev med lite pastavatten.
  6. Toppa pastan med resten av grönsakerna och garnera med hackad persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i matlagningsgrädden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och växtbaserad matlagningsgrädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Aito.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (4 port motsvarar ca 250 g)
  • 1 purjolök
  • 2 bananschalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 dl matlagnings- eller vitt vin
  • 2 förp kikärter (à 380 g)
  • 250 ml havrebaserad matlagningsgrädde med smak av peppar
  • 1 krm torkad salvia
  • salt
  • peppar
  • 150 g snackpaprika
  • 150 g salladsärtor
  • 1/2 kruka persilja